Adü'lü Aşçılar, Hırvatistan'da Rekor Kırdı - Son Dakika
Yerel

Adü'lü Aşçılar, Hırvatistan'da Rekor Kırdı

Adü\'lü Aşçılar, Hırvatistan\'da Rekor Kırdı

Türkiye’yi Hırvatistan’da yapılan Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışması’nda temsil eden ADÜ’lü aşçılar, yarışma rekorunu kırdı.

03.04.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi Hırvatistan'da yapılan Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışması'nda temsil eden ADÜ'lü aşçılar, yarışma rekorunu kırdı.

Hırvatistan'ın Brac Adası'nda 25-29 Mart 2015 tarihlerinde bu yıl 10.su düzenlenen "Pearl of the Sea" Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışması'na Türkiye ve Adnan Menderes Üniversitesi'ni temsilen katılan Türkiye Aşçılar Milli Takımı ve ADÜ Türk ve Dünya Mutfakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Takımı yarışma rekorunu kırarak Türkiye'ye geri döndü.

ADÜ öğretim elemanı Emrah Köksal Sezgin direktörlüğünde yarışmaya katılan Türkiye Aşçılık Takımı 10 kategoride 6 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Ayrıca ADÜ öğretim elemanı Emrah Köksal Sezgin, yarışmaya Dünya Şefler Birliği WACS tarafından jüri üyesi olarak atandı.

Katıldığı son iki yarışmada WACS tarafından görevlendirilen en geç jüri üyesi olma özelliğini taşıyan Sezgin, "Desteklerle başarımız büyüyerek devam edecektir. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve MB Jeotermal Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat olmak üzere bizleri destekleyen herkese ve her gittiği yarışmaya damga vuran ekibime teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışması'nda ödül alan ADÜ'nün şeflerin aldığı dereceler ise şöyle oluştu: Duygu Tuğcu 2 altın, Ahu Sezgin 2 altın, Barış Ondaş 1 altın ve 2 gümüş, Tuba Geçkil 1 altın ve 1 gümüş, Melike Bahçeci 1 bronz. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü'lü Aşçılar, Hırvatistan'da Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement