Afyonkarahisar'da Hastanelerin Birleştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Hastanelerin Birleştirilmesi

Afyonkarahisar\'da Hastanelerin Birleştirilmesi

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar'da hastanelerin birleştirilmesi ile beş yıldızlı hizmetlerin vatandaşların emrine sunulduğunu belirtti.

14.06.2012 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar'da hastanelerin birleştirilmesi ile beş yıldızlı hizmetlerin vatandaşların emrine sunulduğunu belirtti. Yemenici, hastanelerin birleşmesi ile birlikte yaşanan diğer sıkıntıların da geride kaldığını söyledi.

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici, il genelindeki sağlık yatırımlarını bir basın toplantısı ile anlattı. Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda nüfusu 200 binin altında olan bütün hastanelerin tek çatı altında toplandığını hatırlatan Sağlık Müdürü Yemenici, bu kapsamında ildeki hastanelerin tek çatı altında toplandığını kaydetti. Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen bir yazıda; Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Kocatepe Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 780 yataklı bir hastanede tek çatı altında toplanmasının bildirildiğini ifade etti.

Kocatepe ve Afyonkarahisar Devlet Hastanelerinin birleştirilmesine olumlu baktıklarını ancak Göğüs Hastalıkları ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanelerinin birleştirilmesinin sorun yaşanacağını ilettiklerini anlatan Yemenici, oluşabilecek sıkıntıları bakanlığa aktardıklarını söyledi. İlk etapta, bu isteklerinin yerine geldiğini dile getiren Yemenici, 600 yataklı hastane tamamlandıktan sonra Kocatepe ve Afyonkarahisar Devlet Hastanelerinin 2012 yılı itibari ile buraya taşındığını kaydetti. Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin taşınmasının yeniden gündeme geldiğini ifade eden Yemenici, planlamaların ardından bu hastanenin 6 Haziran 2012 tarihi itibari ile buraya taşındığını kaydetti. Taşınma esnasında hiçbir sorun yaşanmadığını anlatan Yemenici, şöyle devam etti:

"600 yataklı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin içerisinde 70 yataklı bir servis hazırladılar. Göğüs Hastalıkları Hastanemizin eski hali koğuş tipi, içinde banyo tuvaleti olmayan, çoğu yaşlı hastaların yattığı dar mekanlarda hizmet veriliyordu. Taşınan göğüs hastanesinin kapalı alanı 4 bin metrekare, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin kapalı alanı ise 80 bin metrekare. Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin 20 katı büyüklükte bir alana sahip. Biz taşınmadan önce 600 yatağın 300 yatağı doluydu. 300 yatak boş kalacak, biz hala daha bu şartlar altında vatandaşlarımıza o hizmeti layık göreceğiz.Göğüs Hastalıkları Hastanemizi, Devlet Hastanesi bünyesine taşıdık. 8 gündür hizmetine devam ediyor. Şu ana kadar yansıyan ve gelen bir sıkıntı olmadı. 8 göğüs hastalıkları uzmanımız var. Bir uzman sürekli acilde. Diğer 7'si de sürekli hizmet veriyor."

Göğüs Hastalıkları Hastanesi için 70 yatak ayırdıklarını açıklayan Yemenici, bunun yanında da dokuz tane gözlem ve yoğun bakım yatağı şeklinde de acil serviste yer ayrıldığını kaydetti. Beş günlük sürede 745 göğüs hastasının polikliniğe geldiğini bildiren Yemenici, "Şu an itibari ile de 45 tane yatan hastamız var. 70 yatak hazırladık 45 kişi yatıyor. Bugün itibari ile göğüs hastalıklarında yatanlar da dahil diğer daha 194 tane yatağımız boş duruyor. Şu anda hastanenin doluluk oranı yüzde 68. Bir başhekim için ideal yüzde 100 olması lazım. Şu anda süper lüks hastanemizde yüzde 68'lik doluluk var" dedi. 70 yatak yetmez diyenlerin bulunduğunu dile getiren Necip Yemenici, "Boş yataklarımızda da hasta yatabilir. Hem en güzel şekilde bir sağlık hizmetini vatandaşlarımızın emrine sunduk hem de hizmeti birleştirdik. Artık yoğun bakım yatağı aramıyoruz" diye konuştu.

Bütün bu planlamalar neticesinde binaların boşaldığını hatırlatan Yemenici, bu binaların akıbeti ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Kocatepe devlet hastanesinin tasarrufunu Sağlık Bakanlığı belirleyecek. Diğer binalarla ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürlüğümüzü boşalacak olan göğüs hastalıkları hastanesine taşıyacağız. Halk sağlığı laboratuvarını da oraya getirelim istedik. Toplum sağlığını da oraya getirelim istedik. Onun için o binayı Halk Sağlığı Müdürlüğü binası olarak düşündük. Eski acilin giriş kısmına da 2-14 yaş arası çocuk hastalıkları bölümünü taşıyalım dedik. Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları'ndaki o sıkışıklığı azaltalım diye böyle bir planlama yaptık. Bakanlığımız tarafından da uygun görüldü. Anıtlar yüksek kurulu da bir proje istedi. Ağız diş sağlığını da layık olduğu düzeye getireceğiz. Orası hiç uygun değil. Her zaman bunu dile getiriyoruz."

İlçelerde devam eden çalışmaları da aktaran Sağlık Müdürü Yemenici, bu yatırımlar bittiğinde, 2014 sonu itibari ile, hem merkez hem de ilçeler dahil olmak üzere bin 800 adet kaliteli yatağa sahip hastanelerin olacağını bildirdi.

112 istasyonlarını da artırmayı planladıklarını anlatan Yemenici, belirlenen noktalara prefabrik tarzda binalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Yemenici'nin basın toplantısına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Musut Köse ve Sağlık Müdür yardımcıları da katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Hastanelerin Birleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement