'Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda' İsimli Projenin Kapanış Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

'Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda' İsimli Projenin Kapanış Toplantısı Yapıldı

\'Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda\' İsimli Projenin Kapanış Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından geliştirilerek Avrupa Birliği Bakanlığı'na sunulan 'Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda' isimli projenin kapanış toplantısı yapıldı.

07.06.2012 16:13

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından geliştirilerek Avrupa Birliği Bakanlığı'na sunulan 'Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda' isimli projenin kapanış toplantısı yapıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rıza Çerçel Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Afyonkarahisar Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcıları Ali Şanlıer, Ahmet Ertürk ve ilçe kaymakamları katıldı.2012 yılının birinci Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısıyla birlikte gerçekleştirilen proje kapanış toplantısında bir konuşma yapan Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hasan Hüseyin Oğuz, proje kapsamında Afyonkarahisar'da daha önce hiç gerçekleştirilmemiş pek çok etkinliği gerçekleştirerek, kente Avrupa Birliği konusunda önemli bir bilgi ve farkındalık oluşturduklarını belirtti. Hüseyin Oğuz, proje bütçesini etkin bir biçimde kullanarak Afyonkarahisar'ın Avrupa yolunda katettiği mesafenin toplumun bütün kesimleri tarafından algılanması ve anlaşılmasını sağlayıcı faaliyetlerle kamuoyunu bu konuda bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade etti. Oğuz, toplam süresi 12 ay olan projenin final raporunun Avrupa Birliği Bakanlığı'na sunulmasıyla sona erdiğini kaydetti.

Oğuz, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Müktesebatı'nın ve müzakere başlıklarının özümsenmesi için eğitim faaliyetleri, farkındalık oluşturacak tanıtım organizasyonları, tematik çalışma ziyaretleri ve proje ortaklarıyla işbirliği çalışmalarının da yürütüldüğünü söyledi. Genel ve özel hedeflere ulaşmak için müzakere başlıklarına atfen, çocuklar için yol güvenliği ve tüketici hakları konularında da eğitim faaliyeti, ziyaret ve etkinlikler gerçekleştirildiğini anlatan Oğuz, şunları söyledi:

"Afyonkarahisar'da kamuda, yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında çalışanların proje döngüsü yönetimi eğitimi ile proje hazırlama ve yürütme becerileri geliştirilerek ilin proje kapasitesi artırılmış, dolayısıyla yerelde geliştirilecek olan projelerin Avrupa Birliğine uyum sürecine pozitif yönde etki yapması amaçlanmıştır. Bundan bir sene önce bugün Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Vali Yardımcımız Sayın Ali Muhiddin Varol'un katılımlarıyla Ankara'da gerçekleştirilen imza töreniyle başlayan projemiz bugün bitecektir. Bize sağlanan imkanlarla en güzelini yapmak için bir yıldır gayret ettiğimiz bu projede, taahhüt ettiğimiz bütün faaliyetler eksiksiz olarak gerçekleştirilmiş, uygulamış olduğumuz etkin bütçe yönetimiyle AB Bilgi Yarışması, Avrupa Birliği Hatıra Ormanı gibi ekstra faaliyetlerin de yapılması sağlanmıştır."

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Afyonkarahisar'dan sorumlu uzmanı Ünsal Genç de Avrupa Birliği Merkezli açık hibe teklif çağrıları ile ilgili bir sunum yaptı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda' İsimli Projenin Kapanış Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement