Ahlat'ta Kapalı Çarşı ve Alışveriş Merkezi Yapılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ahlat'ta Kapalı Çarşı ve Alışveriş Merkezi Yapılacak

08.02.2014 11:55

Ahlat'ta ilçenin tarihi dokusuna uygun Selçuklu mimarisiyle kapalı çarşı ve alışveriş merkezi yapılacak.

Ahlat'ta ilçenin tarihi dokusuna uygun Selçuklu mimarisiyle kapalı çarşı ve alışveriş merkezi yapılacak.

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılacak kapalı çarşı ve alışveriş merkezinin çok amaçlı olacağını belirtti.

Doğu Anadolu Bölgesinde yeni bir cazibe merkezi oluşturulması anlamında kapalı çarşı ve alışveriş merkezinin önem taşıdığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ahlat'ı himayesine almasından sonra Başbakan ve Bakanlar Kurulunun talimatıyla Selçuklu Bölgesi Kültür Temalı Eylem Planı uygulandı. Bu planla yatırımların genel anlamda çerçevesi belinlendi. Mahalli idare olarak biz de turizme dayalı birtakım çalışmalar başlattık. Tarihle yeniden bir bağlantı oluşturulması anlamında kapalı çarşımızı yapacağız. Tarihteki bu varlıklarımızı yeniden hayata geçireceğiz. Burada vatandaşlarımız el sanatlarını sergileyecek. Vatandaşlarımıza pazar alanı oluşturmaya gayret edeceğiz. Kapalı çarşıyla bir bütünlük içinde alışveriş merkezi de yapacağız."

Kapalı çarşı ve alışveriş merkezini, ilçenin Yukarı Çarşı mevkisindeki belediyeye ait arazide yapacaklarını belirten Çoban, yapının Selçuklu mimarisiyle inşa edileceğini ifade etti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Kapalı Çarşı ve Alışveriş Merkezi Yapılacak - Son Dakika


Advertisement