Ahlat'ta Muhabbet Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Muhabbet Gecesi Düzenlendi

Ahlat\'ta Muhabbet Gecesi Düzenlendi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Semerkand Vakfı Ahlat Şubesi tarafından organize edilen, Ahlat Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği'nin (ADYES-DER) katkılarıyla düzenlenen “Muhabbet Geceleri” yoğun bir ilgi gördü.

16.05.2014 15:50

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Semerkand Vakfı Ahlat Şubesi tarafından organize edilen, Ahlat Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği'nin (ADYES-DER) katkılarıyla düzenlenen "Muhabbet Geceleri" yoğun bir ilgi gördü.

Ahlat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu Mikail Şimşek'in yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra okunan Kur'an tilaveti huşu içerisinde dinlendi. Ardından günün açılış konuşmasını yapan Semerkand Ahlat Vakıf Başkanı Yunus Altaş, Soma'da hayatını kaybeden madenciler için yüce Allah'tan rahmet dileyerek, vefat eden madenciler için programa Mevlid-i Şerif'inde eklenerek okunduğunu söyledi. Altaş: " Muhabbet gecelerini niçin tertip ediyoruz? Çünkü muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekanıdır. Kıymetli misafirlerimiz, gönüler fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına yurt içinde ve dışında "Muhabbet Geceleri" ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde, Sahib-i Muhabbet olan Yüce Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz ediyorum. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından sahne alan Meddah Yusuf Duru, yaşanmış gerçek hikayeleri kendine has bir üslupla, seyircilere aktardı. Daha sonra Soma'da hayatını kaybeden madenciler için Mevlid-i Şerif okunarak, dua edildi. Ardından okuduğu naat ve şiirleriyle tanınan Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı. Erzincanlı, programa başlamadan önce Soma'da hayatını kaybedenler için üzgün olduklarını ifade ederek, Allah'tan rahmet diledi. Daha sonra program okunan naat ve kasidelerle sona erdi.

Ardından kısa bir açıklama yapan ADYES-DER Başkanı Zafer Koç ise, Soma'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına ise baş sağlığı dileyerek: "Programımızın asıl formatını değiştirerek, Soma'da hayatını kaybeden madenci kardeşlerimiz için tüm samimiyetimizle dua edip, Mevlid-i Şerif okuduk" dedi.

Program sonunda ise Dursun Ali Erzincanlı sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Muhabbet Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement