Aile Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Aile Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Aile Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Eskişehir Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Aile Eğitim Kurslarına katılan kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

10.06.2014 18:13

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Eskişehir Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Aile Eğitim Kurslarına katılan kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Eskişehir Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, toplumların ve devletlerin temelinin aile olduğunu belirterek, güçlü devletlerin oluşmasının sağlam aile yapısının bir sonucu olduğunu dile getirdi. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutlayan Vali Tuna, "Aile eğitim programları UNİCEF ve MEB işbirliği ile başlamış ve tüm yurda yaygınlaştırılması planlanmıştır. İllerde Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinde yürütülen bu faaliyetle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacıyla aileler eğitilmektedir. Bu eğitimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için 60 rehber öğretmen ve 60 diğer branş öğretmenleri eğitimden geçirilmiştir" dedi.

Eğitimden geçirilen öğretmenlerle, 123 aileyi eğitim programına dahil ettiklerini kaydeden Vali Tuna, gerçekleştirilen programlarla şu ana kadar 2 bin 217'si Tepebaşı bölgesinden olmak üzere yaklaşık 3 bin veliye ulaştıklarını kaydetti. Tuna, bu program sonunda 5 bin veliye ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Geleceğin teminatı olan çocukların yetiştirilmesi noktasında aile olmanın önemine değinen Vali Tuna, "Bizler hayatın her alanında büyük mücadeleler veren fedakarlığın, sevginin, azmin, mücadelenin timsali ailelerimize verilen bu eğitimlerle destek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

1993 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu eğitimleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ise, bu eğitimler sonucu yaklaşık bir milyon 593 kişiye ulaştıklarını aktardı. Aile eğitimlerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Biçerli, Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların gelecekte iyi birer fert olmasını şu sözlerle anlattı:

"Amacımız, kendi ayakları üzerinde sağlam duran, değerler eğitimi noktasında yeterince tesis edilmiş, Türk milletine ve Türk devletine bağlı, vatanını ve milletini seven, ailesine yararlı bireyler yetiştirmek."

Törende, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de günün anlamını belirten birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Vali Tuna, Hayat Boyu Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Gündoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Özen kursiyerlere sertifikalarını verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement