AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

"Her bayram kendi müjdesiyle gelir. AK Parti'nin de Türkiye'ye bu bayram öncesi çok güzel bir müjdesi oldu; demokratikleşme paketi" "Bayram öncesi bir demokratikleşme müjdesinden, bayram s...

15.10.2013 18:03

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Her bayram kendi müjdesiyle gelir. AK Parti'nin de Türkiye'ye bu bayram öncesi çok güzel bir müjdesi oldu; demokratikleşme paketi'" dedi.

Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programında konuşan Soylu, bayramlarla değerlerin, geleneklerin, sevgilerin ve insanların birbirine olan bağlılıklarının kökleştiğini söyledi.

Soylu, "Düşünsenize, bugün sabahtan itibaren tekbir sesleriyle Ardahan'dan, Kars'tan Edirne'ye kadar, Diyarbakır'a, Hatay'a kadar memleketimizin bir tarafından bir tarafına kurban kanlarıyla hem kendimizi hem inancımızı hem birbirimize olan bağlılığımızı tekrar sağlamlaştırıyoruz" diye konuştu.

Demokratikleşme paketinin, Kurban Bayramı'nın bir müjdesi olduğunu ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"Her bayram kendi müjdesiyle gelir. AK Parti'nin de Türkiye'ye bu bayram öncesi çok güzel bir müjdesi oldu; demokratikleşme paketi. AK Parti hükümetinin ortaya koymuş olduğu son 11 yıldaki bu büyük fedakarlığın, hizmet kervanının, mücadelenin ve bu büyük millet azminin her gün ayakta tutulmasının belki de en önemli numunelerinden biridir demokratikleşme paketi. Bu topraklarda hep millet-devlet uzlaşmazlığı, çekişmesi, mesafesi söz konusu oldu. 11 yıldır bu güzel kadrolar, bu millet-devlet mesafesini ortadan kaldırabilmek için elinden gelen gayreti azami bir şekilde ortaya koydu."

Yapılan tüm hizmetlerin bu çerçevede değerlendirilebileceğini vurgulayan Soylu,  "Ama demokratikleşme paketinin bir başka özelliği var. 'Özeti nedir?' diye sorarsanız. Millet ve devlet muhabbetidir. Bu önemli bir şeydir" dedi.

Soylu, bayramın, tüm siyasi partilerin kucaklaşıp birbirlerini anlama zamanı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Diğer siyasi partilere de bunu söylüyorum. Birbirimize çelme atmaktan ziyade bayram vesilesiyle birbirimizle kucaklaşma, birbirimzi anlama zamanıdır. Birbirimizle haksız rekabet içerisinde bulunmaktan, centilmenlik dairesinin dışına çıkmaktan ziyade bu bayram birbirimize el uzatma zamanıdır. İşte önümüzde anayasa meselesi var, çok önemli bir mesele. Sayın Başbakanımıza ana muhalefet partisinin lideri, 'Evet, biz de oluruz, biz de yaparız' dedi. İşte bayram öncesi bir demokratikleşme müjdesinden, bayram sonrası anayasanın bugüne kadar ortak olarak uzlaşılan maddelerini hep birlikte çıkarma konusunda yeniden bir irade ortaya koyalım. MHP'ye çağrımızdır, bu eli çevirmeyin. BDP'ye çağrımızdır, bu eli çevirmeyin. CHP'ye çağrımızdır, bizim yapmış olduğumuz teklife, 'evet' dediğiniz bu teklife bayramdan sonra da aynı ısrar ve kararlılıkla 'evet' deyin."

Bayramlaşmaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement