AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş Açıklaması

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş Açıklaması

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, belediyeciliğin çok çalışmayı gerektiren bir meslek olduğunu kaydetti.

06.02.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, belediyeciliğin çok çalışmayı gerektiren bir meslek olduğunu kaydetti.

Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik ile birlikte Kastamonu Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Ziyarette Borsa Başkanı Sedat İşeri ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Tahsin Babaş, Kastamonu'ya yapmayı planladığı projelerden bahsederek fikir alışverişinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının, bir şehrin gelişmesi için çok önemli görevler yaptığına dikkat çeken Tahsin Babaş, bu kapsamda şehirde sorun haline gelmiş ve çözülemeyen problemlerin çözümü noktasında toplumsal desteğin yanı sıra STK'ların da büyük önem taşıdığını söyledi.

Kastamonu Belediyesi'nde 25 yıl boyunca çeşitli kademelerde görev yaptığını hatırlatan Tahsin Babaş, kendisinin şehrin sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu kapsamda üzerinde çalışılmış çözüm önerileri bulunduğunu belirterek, "Belediyeler hizmet sektöründe faaliyet gösteren memnuniyet odaklı kamu kuruluşlarıdır. Vatandaşların belediyeden beklentileri doğru şekilde tespit edilmeli, yürütülen hizmetlerde rehber olarak değerlendirilmelidir. Öncelikle kurum çalışanlarının memnuniyeti, daha sonra belediyeden hizmet alanların memnuniyeti ve genel vatandaş memnuniyetinin sağlanmasına yönelik tedbirler alınmalıdır. Üretilen hizmetlerin kalitesini, verimliliğini ve etkinliğini sürekli kılmaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır. İşte bu sebeplerle belediyecilik, çok çalışmayı gerektiren bir meslektir" dedi.

Doğu ve Batı Bulvarları projesinin hayata geçirilmesi durumunda Kastamonu'nun tamamen önünü açacağını ve çehresini değiştireceğini ifade eden Tahsin Babaş, "Batı Bulvarı projesi sadece bir yol projesi değildir, aynı zamanda kültürel turizme hizmet edecek olan bir projedir. Ben, bu projenin düşünülüp tasarlanmasında yıllar boyunca büyük emekler verdim. 25 metre genişliğindeki Batı Bulvarı, eski Sanayi Sitesinden başlayarak Arabapazarı Hamamı'nın yanından devam edecek. Bildiğiniz gibi, bu bölgede Yakup Ağa Külliyesi bulunuyor. Burasını ise 300 metre uzunluğunda bir tünel ile geçmeyi planladık. Ayrıca Kefeli Yokuşu diye tabir ettiğimiz bölgeye yan yollarla ulaşılabilecek. Tünelle Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'ne çıkacak olan bulvarımız, daha sonra Sanatokulu Caddesi üzerinden İstanbul Yoluna bağlanacak. Hazırladığımız bu projenin maliyeyi yaklaşık olarak 200 milyon liradır. Bu projemizi Sayın Başbakanımız da çok beğendi. Çünkü bu projeyle bir yandan şehre alternatif bir yol güzergahı oluşturulurken, diğer yandan da tamamen kültürel turizme hitap eden, tarihi mekanlar, binalar, evler, kafeler gibi mekanlar oluşturulmaktadır. Buralarda, aslına uygun yapacağımız tarihi mekanlar ve nezih ortamlar sayesinde, Kastamonu'yu ziyaret edecek olan turistlerin gezebileceği bir bölge oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız da ticaretini ve alışverişini yapabileceği, dinlenebileceği ve eğlenebileceği mekanlara kavuşacaktır. Şimdi Safranbolu'da yıllık 1 milyon turistin geldiği belirtiliyor. Safranbolu'nun yaptığını biz neden Kastamonu'da gerçekleştiremiyoruz? Yıllardır konuşulmuş, fakat bir türlü adım atılamamıştır. İnşallah bize 30 Mart'ta yetki verildiğinde, hayal diye nitelendirilen bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağım. Bu projeyi orta vadede yapmayı planlıyoruz. Bu proje bittiğinde Kastamonu'da son yıllarda konuşulan 1 milyon turist hedefini inşallah yakalayacağız. Biz projelerimizin fizibilitesini yapmadan, hiçbir zaman afaki açıklamalarda bulunmadık. Bizim hazırladığımız her projenin finansmanı, kaynağı, alt yapısı, süresi gibi her türlü kriterleri hesaplanmış ve değerlendirilmiştir. Bu projelerle neleri hedeflediğimiz belirlenmiş ve ortaya konulmuştur. Biz, projelerimizi iş olsun diye değil, Kastamonu halkının sorunlarına çözüm yolu bulmak için hazırladık. Hazırladığımız Batı Bulvarı projesinin alternatifi de yoktur, yani bizim bu projeden başka çaremiz de yoktur. Ayrıca bu projenin bir benzerini de Doğu Bulvarı adı altında hazırladık" diye konuştu.

Ayrıca Kastamonu'da kısa vadede trafik sorununu ortadan kaldırmak için kısa mesafelerde otoparklar yapacaklarını vurgulayan Tahsin Babaş, "Bu otoparklar sayesinde ana cadde üzerindeki parklanmayı bir nebze de olsa rahatlatacağız. Bu otoparklar sayesinde şehir içerisinde yaşanan trafik sorunu, geçici de olsa ortadan kalkacak. Ayrıca riskli bina statüsünde bulunan 23 Ağustos Ortaokulu ile ilgili yenileme çalışması ve okul bahçesine katlı otopark yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüşüp gereken çalışmayı hemen başlatacağız" şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi durumunda şehre yeni bir ivme kazandıracağını vurguladı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement