Akdağmadeni Ziraat Odasında Sertifikalı Fidan Satışı Başladı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Ziraat Odasında Sertifikalı Fidan Satışı Başladı

Akdağmadeni Ziraat Odasında Sertifikalı Fidan Satışı Başladı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçe Ziraat Odası Başkanlığı, bölge çiftçisine yönelik, maliyetine sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışına başladı.

04.03.2014 11:24

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçe Ziraat Odası Başkanlığı, bölge çiftçisine yönelik, maliyetine sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışına başladı.

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, her yıl düzenli olarak başlattıkları sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışların başladığını belirterek, "Ziraat odası olarak getirdiğimiz sertifikalı meyve fidanlarını çiftçimize maliyet fiyatına satıyoruz. Ceviz, kayısı, armut, şeftali, dut, kiraz, vişne, ayva, erik, bodur elma gibi fidanların satışı başladı" dedi.

Elmalı, "Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz günden itibaren çiftçilerimize yönelik çalışmalarımız sürüyor. Biz Ziraat Odası olarak köydeki çiftçimizin en az 100 meyve fidanı, 10 ineği ve 50 tavuğu olsun istiyoruz. Bu sayede,köyden şehre göçü yavaşlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Meyveciliğin yanında süt birliği kurarak hayvancılığı da desteklediklerini ifade eden Elmalı, "Bizim bütün çalışmalarımız bölge çiftçisine yöneliktir. Bölge çiftçisi kazansın,üretsin. Bu güne kadar 50 bin meyve fidanı toprakla buluştu. Hedefimiz yüz bin meyve fidanını toprakla buluşturmak" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Ziraat Odasında Sertifikalı Fidan Satışı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement