Akpm Başkanı Çavuşoğlu, Hatay'da - Son Dakika
Yerel

Akpm Başkanı Çavuşoğlu, Hatay'da

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı Hatay'da kurulu çadırkentlerle ilgili, "Çadırkentler beklediğimizin üstünde imkanlara sahip, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

12.01.2012 13:40

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı Hatay'da kurulu çadırkentlerle ilgili, "Çadırkentler beklediğimizin üstünde imkanlara sahip, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay'da, ülkelerindeki karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun köyünde Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırkenti ziyaret etti.

Burada, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş ile diğer yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, daha sonra çadırkentte oluşturulan sahra hastanesi, güvenlik merkezi ve eğitim dersliklerinde incelemede bulundu.

Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki Suriyeli öğrencileri, eğitim gördükleri çadır dersliklerde ziyaret eden Çavuşoğlu, öğrenciler tarafından Türkçe şarkılarla karşılandı.

Öğrencilerle Türkçe sohbet eden Çavuşoğlu, öğrencilerin kısa sürede Türkçe konuşmasını ve şarkı söylemesini sağlayan öğretmenlere teşekkür etti.

Çadırkentteki incelemeleri sırasında karşılaştığı Suriyelilerle de sohbet eden Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında Hatay'da incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Hatay'ın, çok kültürlülüğün, çok dinliliğin ve hoşgörünün bulunduğu, dünyaya örnek şehirlerden birisi olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bu nedenlerden dolayı özellikle Hatay'a geldik. Bizim de yakından takip ettiğimiz Suriye'deki olayların hangi noktaya geldiği malum. Bu olaylardan, bu zulümden kaçan Suriyeli kardeşlerimiz de Türkiye'ye sığınmışlar. Türkiye Cumhuriyeti de misafir olan kardeşlerimize en iyi şekilde sahip çıkarak değişik bölgelerdeki çadırlarda bu kardeşlerimizi ağırlamaktadır. Bugün biz de bu bölgedeki çadırkenti gezdik."

Çavuşoğlu, çadırların hiçbir zaman insanın kendi evi, yuvası gibi olamayacağını vurgulayarak, "Ama yapılabilecek her türlü imkanın, her türlü servisin verildiği bir ortam hazırlanmış. Çadırkentler beklediğimizin de üstünde imkanlara sahip, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziyareti sırasında Suriyelilerle görüşme imkanı bulduğuna da değinen Çavuşoğlu, yaptığı görüşmelerde, Suriyelilerin de memnuniyetlerini dile getirdiğini belirtti.

Çavuşoğlu, daha önce de Avrupa Konseyi'nden bir heyetin bölgeye geldiğini, onların hazırladığı raporda da olumlu değerlendirmelere yer verildiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Fakat ben bu kadarını da beklemiyordum. Bu nedenden dolayı Türkiye Cumhuriyeti devleti ve başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ildeki tüm idarecilere teşekkür ediyorum. Çocukların eğitim ve sağlık hizmeti dahil her şey en ince detayına kadar düşünülmüş ve bu hizmetler veriliyor. O nedenle bugün bu kamptan mutlu bir şekilde ayrılıyorum."

Ziyarette MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Türk Kızılayı ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri de yer aldı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akpm Başkanı Çavuşoğlu, Hatay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement