Aksaray'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor

Aksaray\'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor

Aksaray’da Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen çiftçi eğitim programı sürüyor.

16.01.2014 10:40

Aksaray'da Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen çiftçi eğitim programı sürüyor.

Hemen her ilçe ve köyü gezen ekipler, çiftçilere yönelik eğitim seminerleri veriyor. Çiftçilerin tarım ve hayvancılık uygulamaları konusunda bilgilendirilmelerini amaçlayan ve kış mevsimi boyunca her hafta bir kasabada yapılan çiftçi eğitim programının bu haftaki durağı Yeşilova kasabasıydı.

Yeşilova Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Çiçek, teknik personellerimiz ve çok sayıda çiftçi katıldı.

İl Müdürü Bestami Zabun yaptığı konuşmada, köy ve kasabaların büyük çoğunluğunda Targel Projesi kapsamında istihdam edilen ve tarım danışmanı olarak görev yapan Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim personelleri olduğunu belirterek, "Bu arkadaşlarımız köy ve kasabalarımızdaki çiftçilerimizin eğitimi konusunda sürekli olarak faaliyette bulunmaktalar. Ayrıca ilimizdeki Tarım Platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber de, çiftçilerimizin bağ, bahçe ve tarla işlerinin olmadığı kış döneminde onları bilgilendirmek amacıyla bu tür faaliyetlerde bulunuyoruz. Her işin başının eğitim olduğu ve beşikten mezara eğitimin şart olduğu bilinciyle bu tür faaliyetlere çok önem veriyoruz. Sizlerden isteğimiz de yapılan bu eğitimlere mümkün olduğunca katılmaya çalışmanız ve tarım konusunda kafanıza takılan tüm soruları gelip bize rahatlıkla sorabilmenizdir. Ben bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Bizim amacımız tüm çiftçilerimizin yeni bir şeyler öğrenmesini sağlamaktır. Bunun için de üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz her zaman sizin yanındayız. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve siz değerli çiftçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Çiftçi Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement