Aksaray İncesu'ya Somuncu Baba Camisi - Son Dakika
Yerel

Aksaray İncesu'ya Somuncu Baba Camisi

Aksaray İncesu\'ya Somuncu Baba Camisi

Aksaraylı bir iş adamı, Aksaray'a bağlı İncesu kasabasında içerisinde cami, kütüphane ve diğer müştemilatlarının yer aldığı bir kompleks yaptırdı.

04.11.2013 09:54  Güncelleme: 10:10

Aksaraylı hayırsever bir iş adamı doğup büyüdüğü memleketi Aksaray merkeze bağlı İncesu kasabasında içerisinde cami, kütüphane, gasil hane ve diğer müştemilatlarının yer aldığı bir kompleks yaptırdı.

Aksaray Valisi Selami Altınok, İl Müftüsü Bekir Gülce, İncesu Belediye Başkanı İsmet Salman Geçgel ailesi ve çok sayıda vatandaşın katıldığı İncesu 'Somuncu Baba Cami' düzenlenen törenin ardından ibadete açıldı. Vali Altınok, törende yaptığı konuşmada, "Hayırda beraberiz güzellikte beraberiz, bizi bir yapan bizim değerlerimizin yücelmesinde sembol olmasında caminin açılmasında beraberiz" dedi.

Vali Altınok, "Bizim milletimizin en büyük değerlerinden bir tanesi kazandığını sadece kendine ailesine ve kefenin cebine koymaz. Kazandığı ile insanlara hayır hasenat yapmak ister. İnsanlara bir şeyler bırakmak ister kendinden sonrada sevabının devam etmesini ister. Bu sadakaı cariyedir. İnsanımızın manevi hassasiyetlerinin bu kadar yüce olması Aksaray'ımızı farklı bir konuma getiriyor. Camiler, okullar, sağlık ocakları, hastaneler köprülerin yapılmasında insanlar kazandıklarından kendi hemşerilerinin yararlanabilmesi, yararlandıkça da kendilerine dua edilmesi noktasında büyük bir yarış içinde bu çok önemli. Bu hayrı yapan Celalettin Beyi ve ailesini, tebrik ediyorum. Bütün hayır sahibi hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Bütün hayırseverlerimizi hayırda yarışmaya davet ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı İsmet Salman ve camiyi yaptıran Celalettin Geçgel de yaptıkları konuşmalarda caminin yapılmasında destek olan herkese teşekkür etti. İl Müftüsü Bekir Gülce tarafından yapılan duanın ardından Somuncu Baba Cami ibadete açıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray İncesu'ya Somuncu Baba Camisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement