Akü'de Dünya Madenciler Günü Konferansı - Son Dakika
Yerel

Akü'de Dünya Madenciler Günü Konferansı

Akü\'de Dünya Madenciler Günü Konferansı

AFYONKARAHİSAR (İHA) – Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sedat Büyüksağiş, insanoğlunun barınma ihtiyacını karşıladığı evlerde ve günlük yaşamın parçası olan birçok eşyanın hammaddesinin madenler...

05.12.2013 12:04

AFYONKARAHİSAR (İHA) – Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş, insanoğlunun barınma ihtiyacını karşıladığı evlerde ve günlük yaşamın parçası olan birçok eşyanın hammaddesinin madenler olduğunu kaydederek, "Madencilik insanlığın yararına yapılan, ancak çok meşakkatli ve riskli bir meslektir" dedi.

AKÜ Mühendislik Fakültesi, '4 Aralık Dünya Madenciler Günü' nedeniyle AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Mühendislik Fakültesi Bölümü öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan AKÜ Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş, madencilik ve maden mühendisliği hakkında bilgi verdi. Büyüksağiş, "İnsanoğlunun barınma ihtiyacını karşıladığı evlerde, ulaşımını sağladığı yollarda, günlük yaşamın parçası olan birçok eşyanın hammaddesi biliyorsunuz madenlerdir. Yerkabuğundan bu cevherlerin bulunması, çıkartılması ve bir sonraki mühendislik koluna aktarılıncaya kadar geçen tüm süreç aslında madenciliktir. Madencilik insanlığın yararına yapılan, ancak çok meşakkatli ve riskli bir meslektir. Genç arkadaşlarımız bu zorlu, fakat bir o kadar onurlu ve kutsal mesleğe korkuyla yaklaşmasınlar, ama bilsinler ki maden mühendisliği çok zorlu bir eğitim gerektiriyor" dedi.

Etkinlikte konuşan İş Güvenliği Uzmanı Mesut Tabak ise iş güvenliği hakkında bilgi verdi.

Konferans AKÜ Maden Mühendisliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Melike Ataman'ın madencilerle ilgili yaptığı konuşmanın ardından, AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Özkan'ın, stajları sırasında en çok başarı gösteren iki öğrenciye baret takdim etmesi ile son buldu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akü'de Dünya Madenciler Günü Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement