Ali Bakan İlçeleri Geziyor - Son Dakika
Yerel

Ali Bakan İlçeleri Geziyor

Ali Bakan İlçeleri Geziyor

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Ali Bakan, temayül yoklaması öncesinde ilçe gezilerini sürdürüyor.

03.11.2013 13:24

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Ali Bakan, temayül yoklaması öncesinde ilçe gezilerini sürdürüyor. Bakan; gezi kapsamında Kale, Yazıhan ve Hekimhan ilçelerini gezerek Ak Parti ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleriyle görüştü.

Ali Bakan, beraberinde çalışma arkadaşları olduğu halde ilk olarak Kale İlçesini ziyaret etti. Ali Bakan, AK Parti İlçe Başkanı Kazım Çiçek ve ilçe yönetimi tarafından karşılandı. Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan'ı makamında ziyaret eden Ali Bakan daha sonra Kale İlçesinden ayrıldı.

Yazıhan İlçesini de ziyaret eden Ali Bakan ve beraberindekiler burada ilçe başkanı Veysel Ateş ve İlçe yönetimi tarafından karşılandı. Gerçekleşen toplantı ve esnaf ziyaretlerinin ardından heyet Yazıhan ilçesinden ayrıldı. Hekimhan ilçesini ziyaret eden Ali Bakan, Hekimhan AK Parti İlçe binasında İlçe Başkanı İhsan Sarıtaş, Kemal Deniz ile belde başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ve Hekimhan Belediye Başkanı aday adayları tarafından karşılandı. Düzenlenen toplantının ardından Ali Bakan ve ekibi ilçeden ayrıldı.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Bakan, İlçe gezileri esnasında yaptığı konuşmalarda, yapılacak mahalli idareler seçiminde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ehliyetli, liyakatli, dürüst ve çalışkan bir başkan seçilmesini istedi. Seçilecek belediye başkanının Malatya'nın gelişmesine önemli katkı sunacağını hatırlatan Bakan, bu seçimde görev alacakların emanetleri ehline verme konusunda vebal taşıdıklarını kaydederek, herkesin bu bilinçle oy kullanmasını, hak ve hukuka dikkat etmelerini istedi.

Eğer bir insan kefenini koltuğunun altına almış geziyorsa, onun Allah'tan başka kimseden korkusu olmadığını anlatan Ali Bakan, şunları söyledi: "Malatya'ya gelen insanın yapacağı hizmetlerde sadece Allah'ın rızasını göstermesi lazım. Ben yaptığım iş de bu işin hesabını Allah'a verebilir miyim? diye sorması lazım. Biz buraya geldik bunları anlatıyoruz, bütün ilçelere gidiyoruz. Bu bir vebal işi, Malatya'nın artık bu işi pas geçmemesi lazım. Rahmetli Özal'a verdiğimiz oydan daha fazlasını AK Parti'ye veriyoruz. Onun için herkes birbirini ikaz etsin bu dönemi pas geçmeyelim. Buraya diğer aday adayı arkadaşlarım gelecek herkesi dinleyin, ikaz edin ve hangisini uygun görüyorsanız lütfen onu destekleyin. Bakın Yeşilyurt ve Battalgazi bundan on yıl önce bir ilçeydi, arada yerleşim kesintisi vardı. Bugün o ilçeler mahalle oldu, biz onun için şunu söyledik, Malatya'nın merkezi sadece Yeşilyurt ve Battalgazi değildir, gelen insanın ulaşım, altyapı, imar, sosyal tesislerin, parkların her türlü dağılımında develi yokuşundan başlayıp Kömürhan köprüsüne Yazıhan'a kadar bunu dağıtması lazım. Artık Malatya'nın merkezi bir yirmi yılda bu iki ilçenin olduğu gibi Akçadağ, Kale, Yazıhan'da bir mahallesi olacaktır. Biz, yeni bir şehri kurduğumuzda Akçadağ ve Kale on dakika mesafede olacak, çünkü şehir genişliyor. Şehir planlanırken Akçadağ, Kale ve Yazıhan'la beraber bu ovanın tamamının planlanması lazım ve ayrıca Kale'de sahil boyunca sosyal tesisler, öğretmenevi, oteller buraya yapmamız gerek. Artık ihtisas hastanelerinin kurulması lazım, önümüzdeki yirmi yılda her hastalığa ayrı bir birim gerekecek."

Malatya'nın marka şehir olabilmesi için çeşitli branşlara özel beş hastanenin şimdiden planlanması gerektiğini anlatan Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bununla ilgili en uygun yerin Turgut Özal Tıp Merkezi ve sahilin bu tarafta olmasından dolayı Kale ilçesinin olduğunu düşünmekteyiz. Diğer bir nedeni bize batıdan çok doğudan hasta gelmesidir. Bu sahil kenarlarını değerlendirip, beş hastanenin planlamasını bu bölgeye yapabilirsek ve ayrıca sahil yolunun tamamlanmasıyla su sporları, yeşil alanlar, sosyal tesisler yapılmış olacaktır. Kale bizim turizm başkentimiz gibi olacak gözde bir yerimiz halini alacaktır. Yani burası havası, iklimi, suyu bu projelere uygun olduğundan dolayı bunları düşünmekteyiz. Diğer ilçelerle ilgili Doğanşehir ilçesi tarafına yirmi otuz yıl sonrası için yeni bir organize sanayi bölgesi orada belirlenmesi, Hekimhan'da demir çelikle ilgili bir takım girişimlerin yapılması ve diğer ilçelerin farklı farklı projeleri var. Ben beş tane mimarı buraya getirip dosyalarla size anlatabilirdim, bunun hiçbir önemi yok, siz emin güvendiğiniz insanı, ehliyet liyakat sahibi insanı seçmelisiniz. Biz, kişiliğimizle, kimliğimizle geldi, kendimizi anlatıyoruz, biz buyuz. Biz geldiğimizde, Allah nasip ederse elimizden geleni sonuna kadar zorlayacağız. Malatya bu noktada gerçekten önemli bir şehir. Doğu ve batı arasında, kuzey güney arasında bir kavşak noktasıyız. Çevre illerin ilçelerinden ilimizde yaşayan oldukça fazla insanımız var, Malatya bunu bir şansa çevirmelidir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Bakan İlçeleri Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement