Sivas'ta Nevruz ile ilgili ikinci kutlama Alibaba Mahallesi'nde Kızılırmak Siteleri arkasındaki geleneksel alanda yapıldı. Önceki yıllardaki etkinliklerin yapıldığı boş arsanın zemininde kar olması nedeni ile cadde üzerinde yapılan kutlamalara çoğunluğunu doğu kökenlilerin oluşturduğu öğrenciler ile Sivas Demokrasi Platformu üyeleri katıldı.
Davul ve zurna eşliğinde halay çeken grup, Kürtçe sloganlar attı. Daha sonra ise yol üzerine yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. "Sivas Demokrasi Platformu" adına açıklama yapan Ali Çopar, Nevruz'un zulme karşı başkaldırıyı temsil ettiğini belirterek Nevruz kutlamalarında yaşanan olaylara dikkat çekerek, Batman'daki gösterilerde bağımsız milletvekili Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.
Türkçe ve Kürtçe 'Nevruz kutlu olsun' yazılı pankart ve 'İrademize uzanan eller kırılsın' yazılı dövizler açan grup 'Ahmet Türk'e uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar attı.
Son Dakika › Yerel › Alternatif Kutlama Alibaba Mahallesi'nde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.