Altınokta Körler Derneği'nden Braille Alfabesi Kursu - Son Dakika

Altınokta Körler Derneği'nden Braille Alfabesi Kursu

26.11.2012 14:45

Amasya Altınokta Körler Derneği'nce, Braille Alfabesi (kabartma yazı) kursunun başladığı bildirildi.

Amasya Altınokta Körler Derneği'nce, Braille Alfabesi (kabartma yazı) kursunun başladığı bildirildi.

Şube başkanı Musa Demiryarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelleri biraz da olsa kaldırmak için bu kursu düzenlediklerini söyledi.

"Engel guruplarının içinde görme engelli arkadaşlarımızın yaşam şekli diğerlerinden çok farklı" diyen Demiryayar, şöyle devam etti:

"Diğer engelli arkadaşlarımız rahatça Latin Alfabesi'ni kullanmaktadırlar ancak görme engelli arkadaşlarımız Braille Alfabesi'ni kullanmak zorundadırlar. Derneğimizde bulunan arkadaşlarımızın yüzde 90'a yakını sonradan gözlerini kaybetmiş olduğu için bu yazı tipini bilmiyor, arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için böyle bir kurs düzenledik. Kabartma yazı ile (Braille Alfabesi), engelli kardeşlerimiz hayat şartlarına daha kolay uyum sağlayacak, artık marketlerdeki ürünlerde dahi kabartma yazı uygulaması yapılacak. İnşallah kursumuza katılan bütün arkadaşlarımız başarı ile kursu tamamlarlar."

Demiryarar, Kursa 12 kişinin katıldığını ve kursun 176 saat süreceğini sözlerine ekledi

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altınokta Körler Derneği'nden Braille Alfabesi Kursu - Son Dakika


Advertisement