Anaokulunun Üyesi Badi, Minik Arkadaşlarına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Anaokulunun Üyesi Badi, Minik Arkadaşlarına Kavuştu

Gümüşhane'de bir anaokulunda, hayvan sevgisini aşılamak için beslenen Badi adlı köpek, okulların açılmasının ardından yeni arkadaşlarına kavuştu.

16.11.2013 12:02  Güncelleme: 12:03

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki bir anaokulunda, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için beslenen "Badi" adlı golden retriever cinsi köpek, okulların açılmasının ardından yeni arkadaşlarına kavuştu.

İlçenin Kaledibi Mahallesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 72 öğrencili Fatih Anaokulunun Müdürü Meliha Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında İzmir'den golden retriever cinsi köpek aldıklarını söyledi.

Köpeğe "Badi" adını koyduklarını ifade eden Kurt, "Bir süre sonra Badi'yi, temel eğitimini alması için Samsun Köpek Eğitim Merkezine gönderdik. Burada temel eğitim becerilerini kazandı, oturmayı, kalkmayı, bir takım komutlara uymayı öğrendi. Daha sonra geri getirdiğimiz Badi'yi okulumuzun bahçesine yaptırdığımız kulübeye yerleştirdik" dedi.

Kurt, Badi'nin, geçen eğitim-öğretim yılında çok kısa bir süre çocuklarla birlikte olduğunu anlatarak, "Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Badi de yeni arkadaşlarına kavuştu. Velilerimiz ve çocuklarımız Badi'yi çok sevdi. Badi, zaten ilgiyi çok seviyor. Çocuklara hayvan sevgisini aşılama adına böyle bir çalışmayı yaptık. Çok da güzel gidiyor. Köpeğimiz çok mutlu, onunla beraber olmaktan bizler de çok mutluyuz" diye konuştu.

Badi'nin, bir yıl boyunca çocuklarla birlikte olacağını belirten Kurt, şunları söyledi:

"Çocuklarımız bahçeye çıktıkça Badi'yi seviyor, onunla oynuyorlar. Çocuklarımıza, hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini anlatıyoruz, bilgiler veriyoruz. Velilerimizden evde besledikleri hayvanları okulumuza getirmelerini istiyoruz. Hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini, onların da sevgiye ihtiyacı olduğunu çocuklarımıza anlatıyoruz. Hayvanlara zarar vermenin olumsuz davranış olduğunu söylüyoruz." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anaokulunun Üyesi Badi, Minik Arkadaşlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement