Ansiad 2011 Ödülleri - Son Dakika
Yerel

Ansiad 2011 Ödülleri

"Yılın Başarılı İşadamı Ödülü"nün sahipleri belirlendi.

02.01.2012 16:20

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin

(ANSİAD) 2011 yılı "Kültür ve Sanat Ödülleri", "Yılın Medya Ödülleri" ve

"Yılın Başarılı İşadamı Ödülü"nün sahipleri belirlendi.

ANSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, ANSİAD Yüksek Danışma Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Yüksel Tohumculuk Genel Müdürü ve Araştırma Müdürü Mehmet Yüksel'in "Yılın Başarılı İşadamı" ödülüne layık görüldüğü bildirildi. Açıklamada Yüksel'in 300'den fazla direkt iş imkanı sağladığı ve her yıl Antalya vergi rekortmenleri sıralamasında ilk 100 içinde üst sıralarda bulunduğu vurgulandı.

"Yılın Başarılı İşadamı" ödülünde adayların, yaptığı yatırımlar ve işletmenin ülke ve bölge ekonomisine katkıları, iş kapasitesinin büyüklüğü, sağladığı istihdam ve ödediği vergiler, müteşebbis kişilik, çevre ile uyum, sosyal sorumluluk bilincinde estetik, sanatsal, tarihi, kültürel değerlere önem vermesi, kültürel kapasitesi, verimlilik ve eğitime katkısı, sivil toplum kuruluşlarındaki gayret ve performansı, inovasyon ve kalite bilincinin yerleşmesi ve gelişmesine sağladığı katkı konularında değerlendirildiği belirtildi.

-Kültür sanat ödülleri-

ANSİAD "Yılın Kültür ve Sanat Ödülleri"ne de, bu yıl Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik ve Taş Ustası Mehmet Işıklı layık görüldü.

Yapılan açıklamada, Prof. Dr. Nevzat Çevik'in Bey Dağları Yüzey Araştırması, Rhodiapolis, Andriake ve Myra kazılarındaki başarıları, Sanatçı Mehmet Işıklı'nın da Kaleiçi evlerinin zeminlerindeki çakıl mozaik döşemeyi, kendi desenlerini de yaratarak yeniden kullanmasını sağladığı için ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

-Medya ödülleri-

ANSİAD'ın "Yılın Medya Ödülleri" kategorisinde ise 14 basın mensubuna ait 27 eser arasından "İşte Zehirköy/Panzehir Harekatı" başlıklı çalışmasıyla Akşam Gazetesi'nden Mustafa Kozak, "Haber" dalında birinci oldu. Dünya Gazetesi'nden Duygu Şahin, "Topraksız Tarımın da Başkenti Olacak" başlıklı çalışmasıyla aynı dalda mansiyon ödülüne layık görüldü.

İnceleme-Araştırma dalında Resort Dergisi'nden Erol Karabulut, "Çocuklu Tatil Pazarı Büyüyor, Türkiye'nin Payı Artıyor" çalışmasıyla birinciliği aldı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Faruk Keskin ise "Hayalet Fabrikalar" adlı çalışmasıyla mansiyon sahibi oldu.

Radyo Martı'dan Ersin Bekler ile Yasemin Bora'nın, "Sürmanşet" adlı radyo programı da "Program" dalında birincilik aldı.

Bu yıldan başlamak üzere, "Ekonomi" dalında başarılı çalışmalara imza atan ulusal medya temsilcilerine verilecek, ANSİAD Özel Ödülü'nün bu yıl Hürriyet Gazetesi'nden Vahap Munyar'a verilmesi kararlaştırıldı.

Ödüller, ANSİAD'ın 22. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 14 Ocak tarihinde Rixos Downtown Otel'de gerçekleştirilecek törenle sahiplerine verilecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ansiad 2011 Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement