Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

AKEV, bünyesinde barındırdığı ilköğretim ve Anadolu Lisesi'ne ek olarak 2006 yılında Antalya'nın ilk özel üniversitesi, Antalya Üniversitesi'ni kurmak için kolları sıvadı.

07.02.2013 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotosuz

--- KUTU ---

AKEV, bünyesinde barındırdığı ilköğretim ve Anadolu Lisesi'ne ek olarak 2006 yılında Antalya'nın ilk özel üniversitesi, Antalya Üniversitesi'ni kurmak için kolları sıvadı. Serik İlçesi'ne bağlı Kadriye Beldesi'nde 110 dönümlük kampus alanında 50 milyon liranın üzerindeki yatırımla fakülte binaları ve sosyal tesislerini tamamladı fakat Yükseköğretim Kurulu'ndan izin alınamadı.

===

Tıp öğrencilerine simülasyonlu eğitim

TÜRKİYE'nin üçüncü simülasyon laboratuarı, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nde açıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Japonya gezilerinde gördükleri simülasyon laboratuvarından daha gelişmiş ve teknolojik üstünlüğü laboratuarı Tıp Fakültesi'ne kazandırdıklarını söyledi. AÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin hastayla temas etmeden teorik bilgilerini maket üzerinde uygulama imkanı veren simülasyon merkezini Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Gürpınar ve akademisyenlerle birlikte açtı.

Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, "Nitelikli kadromuzun yanında, aynı zamanda teknolojinin son ürünleri olan eğitim araç ve gereçlerini kullanmak gibi bir zaruretimiz var. AÜ Tıp Fakültesi, yetiştireceği nitelikli hekimleri, bu son teknoloji ürünü cihazlar, maketler ve ders araç gereçleriyle eğitmek gerektiği inancı ve düşüncesiyle güzel bir projeye imza attı" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin son yıllarda tıp alanında ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok başarıya ve ilklere imza atığını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç de, "Bu başarının temelinde çağdaş eğitim yöntemlerini bilen ve uygulayan deneyimli, alanında lider öğretim üyesi kadrosu olduğunu söyledi. Dekan Dinç, "Son iki yılda simülasyon laboratuvarına 600 bini 2012 yılında olmak üzere toplamda 1 milyon lira yatırım yaptık" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Gürpınar ise simülasyon laboratuarında yetişkin ve çocuk maketleri ile eğitim verildiğini bildirdi. Doç. Dr. Gürpınar şu bilgileri verdi: "Maketler insan vücudu ve hastalıklarına ait tüm bulguları taklit edebiliyor. Öğrencilerimiz nabız alma, solunum, kalp sesi, göz refleksi, terleme, öksürme, kusma, kan değerleri sonuçlarını gibi eğitimleri maketler üzerinde yapabiliyor."

Doç. Dr. Gürpınar, laboratuarda 8 öğrencinin bir öğretim üyesi eşliğinde 45 dakika çalışabildiğine değinerek, şöyle devam etti: "Tüm eğitimleri almadan gerçek hastaya geçme şansı olmayan öğrencilerin, ancak bu eğitimi aldıktan sonra hastaya geçmelerine izin veriyoruz. Hastaya geçen öğrenci önce hocalarını izliyor. Sonra da öğretim üyelerimiz eşliğinde hastaya geçişi sağlanıyor. Belli yeterliliğe ulaşan öğrencilerimiz daha sonraki eğitimleri alıp mezun oluyor."

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve tanıtımlardan fotolar var.

===

Gönül Sohbetleri'nin konuğu Bekir Kumbul

KEPEZ Belediyesi, Antalya'nın tanınan simalarını her ay düzenlediği Gönül Sohbetleri'nde konuk ederek, kent kültürüne katkı vermeye devam ediyor. Kent Ormanı Kanuni Otağında gerçekleştirilen 'Kepez'de Gönül sohbetleri' programının bu ayki konuğu Antalya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Bekir Kumbul oldu. Kepez Kent Ormanı Kanuni Otağı'nda düzenlenen sohbete Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Antalya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Antalya'nın kendisini büyülediğine değinerek, Antalya'yı tanıdığında, 51 bin nüfuslu küçücük bir taşra kenti olduğunu belirtti. Kumbul, "Kaleiçi ve yakın çevresi Balbey, Kemiklik, Haşim İşcan'dan oluşan ve herkesin birbirini tanıdığı bir Antalya. O zaman turizm algılanmıyordu ama herkesin gözü Antalya'daydı. Antalya'nın her yerinde ayrı bir güzellik var. Şu an Antalya, masmavi deniziyle koskoca bir metropol kent" dedi.

KENT KÜLTÜRÜNE KATKI

Tütüncü de, Gönül Sohbetleri adı altında ayda bir defaya mahsus güzel sohbetler tertip ettiklerini ifade ederek, "Antalya'nın tanınan, bilinen simalarını bir araya getirerek, kent kültürüne farklı bir katkı vermenin gayreti içindeyiz" diye konuştu. Tütüncü daha sonra, Erdem Bayazıt'ın 'Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair' şiirini okudu. Udda Seçkin İldem, kanunda Ali Tuncay ve solist Seda Ören'den oluşan icra heyeti de seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle sohbete ayrı bir renk kattı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sohbetten

===

Umut Yıldızı Projesi çocuklarına ödül

ANTALYA Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, İş-Kur, MEKSA ve AESOB tarafından, suça sürüklenen ve risk altında bulunan 16-18 yaş arası çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunarak topluma sağlıklı birer birey olarak kazandırılmaları amacıyla başlatılan 'Umut Yıldızı' projesi kapsamındaki 83 çocuğa, Valilik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ayakkabı ve spor malzemeleri hediye edildi. Hediyeleri, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, proje ortağı kurumun temsilcileriyle birlikte verdi.

SÖZ VERMENİZİ İSTİYORUM

Akdeniz Sanayi sitesi içerisinde yer alan ve AESOB tarafından kiralanarak tahsis edilen eğitim merkezindeki kaynak, asansör sistemleri ve ahşap montaj elemanı kursu öğrencilerine hediyeleri Vali Yardımcısı Cevheroğlu tarafından takdim edildi. Cevheroğlu, kursa katılan gençlere, "Hayatta yarın kimin ne durumda olacağını hiç kimse bilemez. Bu yüzden sizden ricam, bu zanaata devam edin ve bunun için bana söz verin. Bugün burada sizlere dağıtmış olduğumuz bu hediyeler sizlerin başarılarınızın karşılığıdır" dedi.

Daha sonra, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin Fabrikalar Mahallesi'nde tahsis ettiği eğitim merkezine geçildi. Burada da pasta yardımcılığı, klima sistemleri ve kuaförlük kursu dallarında eğitim gören erkek öğrencilere ayakkabıları dağıtıldı. AESOB Gene Sekreteri Mehmet Işıldağ, 'Dezavantajlı Gruplara Meslek Eğitimi' kapsamında bugüne kadar birçok kişiye eğitim verildiğini ve bu kişilerin meslek sahibi olduklarını belirtti. Işıldağ, kursu bitirenlere iş bulmaları konusunda da yardımcı olduklarını bildirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Hediye dağıtımı

===

Esnafa ucuz sağlık hizmeti

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), üyelerinin daha ucuza sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri amacıyla Özel OFM Antalya Hastanesi ile protokol imzaladı. Özel OFM Antalya Hastanesi Kurumsal Pazarlama ve Halkla İlişkiler Direktörü Derya Gani Sosyal ve AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok tarafından imzalanan protokolle, AESOB'a bağlı oda üyeleri, çalışanları ile onların birinci derece yakınlarının sağlık muayene ve hizmetleri Özel OFM Antalya Hastanesi'nde indirimli yapılacak.

Tüm branşlardaki muayenelerde, laboratuvar ve radyoloji tahlil, tetkikleri, yatarak tedavi ve ameliyatlarda AESOB üyelerine hasta katılım payı üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan üyelerden ise cari fiyatlar üzerinden yüzde 25 oranında indirim yapılacak. Hastanedeki tüm odaların tek kişilik

olduğuna değinen Sosyal, yoğun bakım ünitelerindeki hastaların yakınları tarafından izlenebildiğine işaret etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sevimçok ve Sosyal protokolü imzalarken

===

Miniklere trafik dersi

Deepo Outlet Center'da, sömestr tatili etkinlikleri 'Trafik Atölyesi' ile devam etti. Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Deepo Outlet Alışveriş Merkezi ortak çalışmasıyla çocuklara yönelik "Yol Güvenliği, Servis Araçları ve Genel Trafik Bilgileri" eğitimi verildi. Animasyon filmler kullanılarak verilen eğitimde çocuklar hem eğlendi hem de trafik kurallarını öğrendi. Sömestre etkinlikleri 9 Şubat'ta Sihirli Eller Atölyesi ile devam edecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eğitimden ve çocukların toplu fotosu

===

Umre'ye gideceklere aşı yapıldı

FİNİKE ve Kumluca ilçelerinde Umre'ye gidecek 25 kişiye, menenjit aşısı yapılarak aşı kartları verildi. Sahilkent Beldesi Kum Camii'nde sağlık personeli tarafından yapılan aşı sırasında umre yolcularına, aşının koruyucu özellikleri hakkında bilgiler verildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Umre yolcularına aşı yapılırken

===

Depo olarak kullanılan ev yandı

MANAVGAT'ta Ulukapı Köyü Yukarı Bayır Mahallesi'nde Ahmet Boz'a ait boş evde yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine yangına Manavgat Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Evin depo olarak kullanılan odasında çıkan yangın, diğer odalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın küçük çaplı maddi hasara neden oldu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Yangından

===

Serik proje fakiri

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Serik'te düzenlenen toplantıda, yatırımcılara ve kurum müdürlerine ajansın çalışmaları hakkında bilgi verildi. Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, iş adamları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, 2010-2012 dönemlerinde BAKA'nın toplam kez 3 proje teklifi çağrısı yaptığını belirtti. BAKA'ya şu ana kadar 658 projenin sunulduğunu kaydeden Mesuter, bu projelerden 114'ünün destek almaya hak kazandığını kaydetti. Desteklenen projelere toplam 27 milyon lira hibe sağlandığını anlatan Mesuter, eş finansmanlarla birlikte bölgeye toplam 54 milyon lira yatırım yapıldığını vurguladı.

Serik adına şu ana kadar proje başvurusu yapılmadığına işaret eden Mesuter, bununla birlikte Serik dışından yapılan başvurularla ilçede 2 soğuk hava deposu yapıldığını söyledi. Mali destek programları kapsamında alternatif turizmin geliştirilmesi, tarıma dayalı sanayi ve AR-GE ile yenilikçilik odaklı sanayinin desteklenmesine mali destek sağladıklarına işaret eden Mesuter, yatırımcılara proje getirmeleri çağrısı yaptı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement