Arboretum Arazisindeki Turizm Projesi - Son Dakika
Yerel

Arboretum Arazisindeki Turizm Projesi

Arboretum Arazisindeki Turizm Projesi

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer: "Kimse zil takıp oynamasın. Proje iptal olmuyor. Turizm projemiz aynı, uygun adımla devam etmektedir, kimse engelleyemez."

26.09.2013 17:43

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski arboretum arazisine yapılacak turizm yatırımlarının yüksekliğinin '20 metreyi geçemez' kararıyla ilgili, "Kimse zil takıp oynamasın. Proje iptal olmuyor. Turizm projemiz aynı, uygun adımla devam etmektedir, kimse engelleyemez" dedi.

Özsümer, makamında bir basın toplantısı düzenledi. Turizm tesisleri yapılması planlanan eski arboretum alanıyla ilgili bakanlıktan gelen yazının yüksekliği etkilediğini ancak toplam inşaat alanını etkilemediğini belirten Özsümer, daha kesinleşmiş bir şeyin olmadığını söyledi.

Özsümer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen raporun emsal oranında bir değişiklik yapmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Sadece katla ilgili bir sınırlama getiriyor. Daha kesinleşmiş hiçbir şey yok. Bu rapor bakanlıkta ve müdürlüğünde bir ay süreyle askıya çıkacak. 20 metreyle yüksekliği sınırlayacak. Otelde sadece giriş katı 5-6 metre oluyor. Kalan kısma 3-4 kat ancak sığar. Arboretum arazisinde bizim projemizi sınırlayacak bir durum değil. Yüzde 30'luk kısmı kamuya terk edilecek deniyor raporda. Zaten inşaat şartlarında arazinin en fazla yüzde 40'ına inşaat yapılabilir. Terk edilecek alanda bir sıkıntı yok."

Projenin iptal olacağı şeklinde bir algının yaratılmak istendiğini ileri süren Özsümer, şunları kaydetti:

"Biz olaya sadece arboretum olarak bakmıyoruz. Görsel anlamda Yalova'nın çehresini değiştiren meydan gibi, ulaşım gibi, müzelerimiz gibi projelerimiz var. Arboretum bunlardan sadece bir tanesi. Hepsine bir bütün olarak bakıyoruz. Hazırlanan proje sonrasında belki 40 kat olur, belki 20 kat. Bizim tercihimiz çok katlı olması yönünde. Çünkü böylece daha fazla yeşil alan bırakılabilir. O bölgeye rezidans yapılması mümkün değil. Aldığımız meclis kararı ortada. Ben meclis üyesi olarak böyle bir şeye izin vermem. Çünkü bu benim de başımı ağrıtır. Şu anda İstanbul'da bir iki firma proje üzerinde çalışıyor. Henüz kesinleşen bir proje yok. Birileri Yalova'da bazı projeler engellensin de zil takıp oynayalım hevesindeler. Kimse zil takıp oynamasın. Proje iptal olmuyor. Turizm projemiz aynı, uygun adımla devam etmektedir, kimse engelleyemez."

Rapora firmaların itiraz edeceğini, kendilerinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na projeyi detaylarıyla anlatacaklarını belirten Özsümer, firmaların da halen proje çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arboretum Arazisindeki Turizm Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement