Yozgat'ta Arefe Günü Su Kesintisi Vatandaşın Tepkisine Neden Oldu - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Arefe Günü Su Kesintisi Vatandaşın Tepkisine Neden Oldu

Yozgat\'ta Arefe Günü Su Kesintisi Vatandaşın Tepkisine Neden Oldu

Yozgat'ta Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı arefesinde de su kesintisi olması vatandaşın tepkisine neden oldu.

03.10.2014 17:08  Güncelleme: 17:24

Yozgat'ta Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı Arefesinde su kesintisi olması vatandaşın tepkisine neden oldu.

Özellikle Fatih, Yenicami, Taşköprü, Develik, Eskipazar Mahalleleri başta olmak üzere kenar mahalleler ve yüksek kesimlerde her gün su kesilmesi çileye dönüştü. Suların her gece saat 23-24: 00 gibi verilmesi ve sabah 07: 00 gibi kesilmesi vatandaşın tepkisini çekiyor. Gece kalkıp çamaşır ve bulaşık yıkamak zorunda kaldıklarını ve çoğu zaman yıkayamadıklarını belirten ev hanımları,"Belediye su arızasını arıyoruz, bizimle dalga geçer gibi cevap veriyorlar. Gece kalkın çamaşırınızı yıkayın diyorlar. Hadi gece çamaşırı bulaşığı yıkadık, çocuklarımızı nasıl banyo yaptıracağız. Belediye başkanımızın herhalde küçük çocuğu yok, eşi de Yozgat'ta kalmıyor, gece kalkıp bulaşık, çamaşırın nasıl yıkanacağını da bilmiyordur" dedi.

Ramazan Bayramında suların kesik olduğunu ve yine aynı şekilde Kurban Bayramı Arefesinde de suların yine kesik olduğundan yakınan ev hanımlarından Fadime Coşkun, "Biz Eskipazar Mahallesi Çamlık Altında oturuyoruz, bu sene hemen hemen suyumuz hiç akmadı. Her gün mutlaka suyumuz kesiliyor. Şehir içinde ise sular hiç kesilmiyor, çünkü orada zengin insanlar ve vali, belediye başkanı, üst tabaka denilen insanlar oturuyor ve oraların suyunu kesmeye güçleri yetmiyor. Olan kenar mahallerdeki garibanlara oluyor. Belediye bir günde şehir merkezinin suyunu gündüz kesip bizim mahallelerimize versin. Bidon ile su taşımaktan kollarımız kopuyor" diye konuştu.

Sanayide çalışan işçilerden Hakan Taşkın, Eskipazar Mahallesinde oturduğunu belirterek, "Sanayide akşama kadar yağın, pasın içerisinde çalışıyoruz. Eve gidiyorsun bir duş alman gerekiyor ama sular kesik olduğu için duş alamıyorsun. Bugün Arefe günü herkesin çamaşırı var, bulaşığı var, banyo yapacak su akmıyor. Belediyenin bu soruna biran önce çözüm bulması gerekiyor" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Arefe Günü Su Kesintisi Vatandaşın Tepkisine Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement