Artık Alkol Satışı Yasak - Son Dakika
Yerel

Artık Alkol Satışı Yasak

Artık Alkol Satışı Yasak

Tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde de alkollü içkilerin perakende satış yasağı başladı.

09.09.2013 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde de alkollü içkilerin perakende satış yasağı başladı.

Yasak, akşam saat 22.00'den sabah saat 6.00 arasında geçerli olacak.

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Odası büfelerin 10.00'da kapatılacağı gibi bir algının oluştuğunu ifade ederek vatandaşı uyardı.

Oda'dan yapılan açıklamada 22: 00 yasağının sadece alkol satış yasağı olduğu vurgulandı.

Ampacı büfe işletmecisi Ümit Sezgin, bu tür bir yasayı istemediklerini ancak ellerinden bir şey gelmediğini söyledi. Sezgin" Bu yasa bizim gibi tekel ürünü satan esnafları fazlası ile etkileyecektir. Bizim bölgemizde genellikle saat 22: 00'dan sonra alkol tüketimi fazla oluyor. Bu yasa ile birlikte işlerimizde mutlak bir düşüş olacaktır. Ancak elimizden bir şey gelmiyor mecburen kapatacağız" dedi.

Damla büfe işletmecisi Mirsat Seyyar'da alkol kullanımının önüne yasaklar ile geçilemeyeceğini vurgulayarak "Alkol yasaklarla engellenemez yasaklar daha çok tetikler. İnsanlar o saate kadar fazlasını alırlar. Gençleri alkol ve sigaradan uzak tutmak isteniyorsa ilköğretim çağından itibaren alkol ve sigaranın zararlarını anlatan dersler verilmelidir. Bu kanun küçük esnafın tükenişi demektir . Eğer küçük esnafın ayakta durmasını istiyorlarsa önce marketler yasasını çıkarsınlar. Ama burada görev kabuğuna çekilip uyuyan ama her sene aidatları almayı unutmayan odalarda biter. Allah küçük esnafın yardımcısı olsun" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Artık Alkol Satışı Yasak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement