Askın 14 Hali"… - Son Dakika
Yerel

Askın 14 Hali"…

Askın 14 Hali"…

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Kelebek Etkisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü’nün organize ettiği ‘Aşkın 14 Hali’ programı kapsamında ‘Sevgi’ konulu söyleşi düzenlendi.

22.02.2014 14:02

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Kelebek Etkisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü'nün organize ettiği 'Aşkın 14 Hali' programı kapsamında 'Sevgi' konulu söyleşi düzenlendi.Kulübün konuğu, tiyatro ve dizi oyuncusu, radyo programcısı Ahmet Bozkuş oldu.

Tecrübeli sunucu Ahmet Bozkuş, sevginin değişik yansımaları üzerinde durdu. Gençleri zaman zaman güldüren Bozkuş, zaman zaman da duygulandırdı. Konuya çocuk, anne ve baba ilişkisinden örneklerle başlayan Boztaş, çocuğun başarısını sayısal değerlerle ölçmenin yanlış olduğuna vurgu yaptı. Sevgi hissini bazen abarttığımıza dikkat çeken ve "Annemi televizyonda terlik fırlatırken gördüm" diyen Bozkuş şöyle devam etti:

"Prime time zaman diliminde yaklaşık 30 milyon insanımız dizi seyrediyor. Bizde dizi sadece seyredilmez. Senaristle beraber yazılır, yönetmenle beraber çekilir. Kurtlar Vadisi'nde Çakır öldüğünde gıyabi cenaze namazı kılan bir milletiz. Ardından mevlitler okutulmuştu, hatta diziyi yayınlayan TV kanalını Çakır'ı öldürdüler diye taşlayanlar oldu. İnsanlar sevmek için kahramanlar arıyor. Türkiye'de insanlarımızın kendilerini bu denli kaptırmaları üzücü bir durum."

"KADINLAR YAŞINI GİZLER, ERKEKLER GÖZYAŞINI"

Erkeklerin duygusallığını yansıtmakta kadınlara göre daha da zorlandıklarını belirten Bozkuş, "Necip Fazıl'ın Reis Bey adlı eserinde kahramanımız aynen şunu söylüyor; 'Reis Bey, ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz.' Gözyaşı, kalpteki pası giderir" dedi. Erkek ve kız çocuklarının yetiştirilme farklılığına değinen Ahmet Bozkuş, kızların bebeklerle oynarken, erkek çocuklarının kamyon veya silah gibi oyuncaklara mahkum edildiğini, büyüdüğünde ise bunun kişiliğe yansıdığını ifade etti.

Bir insanın kalbinden sevginin gitmesinin, başa gelebilecek en büyük felaket olduğunu söyleyen Bozkuş, genç dinleyicilere de sorular da yöneltti. Bozkuş, bir öğrencinin "İnsan ne için yaşar?" sorusuna verdiği "Mutlu olmak için" cevabı üzerine, "Tolstoy 'İnsan ne ile yaşar?' der, ben de 'İnsan ne için yaşar?' diyorum. Aynen arkadaşımızın dediği gibi, mutlu olmak için. Mutluluğa ulaştıran şey sevmektir. Mutlu olmak için seviyoruz" şeklinde konuştu.

Söyleşi sonunda UAÜ Kelebek Etkisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü'nün Başkanı Gülsüm Büşra Peköz, radyo programcısı, tiyatro ve dizi oyuncusu Ahmet Bozkuş'a günün anısına bir plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Askın 14 Hali'… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement