Atatürk Bitlis'te de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk Bitlis'te de Anıldı

Atatürk Bitlis\'te de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74.yılı dolayısıyla Bitlis'te de düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2012 11:46

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. yılı dolayısıyla Bitlis'te de düzenlenen törenle anıldı.

İlk olarak Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan anma programı Kültür Merkezi'nde devam etti. Törende, günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Bitlis Lisesi Müdür Yardımcısı Suat Özdağ, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 10 Kasım 1938 yılında ebediyete intikal edişinin Türk milletini derin bir üzüntüye boğduğunu söyledi. Özdağ "Onun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş ve dünyada geniş bir yankı uyandırmıştır. Atatürk, yenilikçi, ileriyi görebilen özelliklerinin yanında büyük bir komutandır. Aynı zamanda Türk Kurtuluş Savaşı'na yön vermiştir. Milletiyle birlikte 'Ya İstiklal ya Ölüm' parolasıyla hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek, yapılması çok zor olan birçok devrimleri gerçekleştirmiştir. Onun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimlerle Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'ni dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Bu nedenle 10 Kasım'lar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen, Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalı" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve oratoryo ile sinevizyon gösterisinin sunulduğu törende, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Törene, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Süleyman Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Bitlis'te de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement