"Avrupa Çocuk Filmleri Festivali" - Son Dakika
Yerel

"Avrupa Çocuk Filmleri Festivali"

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen, "Avrupa Çocuk Filmleri Festivali" başladı.

25.01.2012 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen, "Avrupa Çocuk Filmleri Festivali" başladı.

Antalya'nın 2016 yılında ev sahipliği yapacağı, "Çocuk ve Çiçek" temalı Dünya Botanik EXPO'su kapsamında Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, güzel bir etkinliği başlatmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Festival sayesinde çocukların tatilini keyifli şekilde geçireceklerini belirten Akaydın, 28 Ocak'a kadar sürecek festival kapsamında çocukların filmleri ücretsiz izleyebileceğini bildirdi.

Festivalin, EXPO'ya yönelik bir etkinlik olduğunu vurgulayan Akaydın,

"EXPO'nun düzenlenmesine az bir zaman kaldı. EXPO kapsamında gerçekten kapsamlı etkinlikler var. Hükümet bilfiil yerel güçlerle işbirliği halinde ve hızlı çalışmazsa Antalya maalesef hak etmediği bir başarısızlıkla karşı karşıya kalabilir. Herkesi buradan uyarmak istiyorum. Bu konuda zamanımız dardır ve olabildiğince yoğun çalışma ortamı, uygun bir yasa zemininin hazırlanması gerekmektedir" dedi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise Başkan Akaydın'ın Antalya'yı "Kültür ve sanata doyurduğunu" belirtti. Antalya'nın son 3 yılda hiç olmadığı kadar sanatçı ve sanatsal etkinlikle bir araya geldiğine dikkati çeken Budak, kültür ve sanatın bir toplumun kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Festivalin çocuklar için karne hediyesi anlamını taşıdığının altını çizen Budak, "Aileler çocuklarını kültür ve sanatla büyütmeli. Türkiye'de üniversite, lise sınavlarına endekslenmiş ezberci bir eğitim sistemi var. Ezberci eğitim sisteminin dışına çıkmanın en önemli yolu kültür ve sanattır" dedi.

Açılış töreninin ardından "Asterix Vikinglere Karşı" ve "Niko: Yıldızlara Yolculuk" adlı çizgi filmlerin gösterimi yapıldı. Festival kapsamında, "Kediler Şehri, Cüceler Devlere Karşı", "Sevimli Dinozor Tatilde", "Donkişot",

"Arthur ve Görünmezler" çizgi filmlerinin gösteriminin yapılacağı kaydedildi.

Festivalin 28 Ocak'ta sona ereceği bildirildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Avrupa Çocuk Filmleri Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement