Bafra'da Din Görevlilerine Organ Nakli Konferansı Verildi - Son Dakika
Yerel

Bafra'da Din Görevlilerine Organ Nakli Konferansı Verildi

Bafra'da din görevlilerine İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın tarafından organ nakli konusunda konferans verildi.

15.10.2014 18:08

Bafra'da din görevlilerine İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın tarafından organ nakli konusunda konferans verildi.

Bafra Müftülüğündeki konferansa, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ve din görevlileri katıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Akın, Türkiye'de organ ve doku nakli konusunda hızlı gelişmelerin var olduğunu belirtti.

"Nakil sayılarımızla dünyada ilk 5 ülkeden birisiyiz. Ülkemizde başarılı nakiller gerçekleştiriliyor. Altyapılarımız çok iyi. Fakat sıkıntılarımız var. Bir türlü donör sayısı artışında istediğimiz seviyeleri sağlayamıyoruz" diyen Akın, şöyle devam etti:

"Bunun için ülke genelinde kamudan önce sağlık personellerimizin eğitilmesi gerek. Fakat günümüzde bilmeden de yorum yapabiliyoruz. Yorumlar da yanlış oluyor. Burada amacımız öncelikle sağlık personelimizi maksimum bilinçlendirmek ve eğitimlerini sağlamaktır. Tabi bu arada da kamu bilinçlendirmesini sağlayacak adımları da atıyoruz. Bunlarla ilgili kamu spotları var. Bizim halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarımız oluyor. Siz değerli imam hatiplerimizin de organ nakli ve bağışını vatandaşlara anlatmanızı rica ediyoruz."

Konferansın sonunda katılımcılara organ naklinin önemini anlatan slayt sunumu yapıldı. İlçe Müftüsü İsmail Çiçek ise İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın'a teşekkür etti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bafra'da Din Görevlilerine Organ Nakli Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement