Bakan: "Şehrin Fiziki Çalışmalarının Yanı Sıra Sosyal İhtiyaçlarını da Dikkate Alacağız" - Son Dakika
Yerel

Bakan: "Şehrin Fiziki Çalışmalarının Yanı Sıra Sosyal İhtiyaçlarını da Dikkate Alacağız"

Bakan: "Şehrin Fiziki Çalışmalarının Yanı Sıra Sosyal İhtiyaçlarını da Dikkate Alacağız"

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Hukuk Der Malatya Şube Başkanı Avukat Ali Bakan, "Bir şehrin imarı sadece fiziksel anlamdaki çalışmalarla olmuyor.

25.11.2013 12:16

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Hukuk Der Malatya Şube Başkanı Avukat Ali Bakan, "Bir şehrin imarı sadece fiziksel anlamdaki çalışmalarla olmuyor. Bu çalışmaların yanında bu şehirde yaşayan insanların sosyal ihtiyaçları dikkate alınarak, ahlaken ve manen de çalışmalar yapmak gerekir" dedi.

Sokak Çocukları ve Aileleri Koruma Derneği'ni (SOCAKDER) ziyaret eden Ali Bakan, yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşerek derneğin çalışmaları ve sorunları haklında bilgiler aldı.

Av. Ali Bakan, amaçlarının şehrin sadece fiziksel anlamada geliştirilmesi olmadığını söyledi.

Bakan, "Bir şehrin imarı sadece fiziksel anlamdaki çalışmalarla olmuyor. Bu çalışmaların yanında bu şehirde yaşayan insanların sosyal ihtiyaçları dikkate alınarak, ahlaken ve manen de çalışmalar yapmak gerekir. Çalışmaların yüzde 50 si imar ile ilgiliyse, yüzde 50 si da manevi imar ile alakalı olmalıdır. Şehirler sadece fiziki imarlarla büyümez. O şehirde yaşayan insanların ihtiyaçlarını yürütecek sosyal ihtiyaçlara uygun imkan ve tesislerin de imar edilmesi gerekir. Bizim inanç değerlerimiz göre bir insanı kurtarmak bir dünyayı kurtarmak kadar değerlidir. Çünkü biz insanları seviyoruz. İnsanlara olan sevgimiz Yunus'cadır. Yani yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu nedenle de insanımıza hizmet etmeyi Hakka hizmet etmek olarak görmekteyiz. Çünkü inansımıza hizmet etmeyi ibadet olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sokak çocuklarının yaşam şartlarını bildiklerini de ifade eden Bakan, "Sizlerin yaptığı faaliyetleri takip ediyor ve çalışmalarınızı biliyoruz. Önemli bir görevi üsleniyorsunuz. İnşallah bize görev nasip olursa, sizlerin çalışmalarınıza projelerimizle desteklerimiz olacak, sosyal ve fiziki ortam konusunda her türlü destekle yanınızda olacağız. Bu nedenle çalışmalarınızdan dolayı sizi ve üyelerinizi takdir ve tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

SOCAKDER Başkanı Tahir Toptaş ise derneğin çalışmaları hakkında bilgi aktardı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan: 'Şehrin Fiziki Çalışmalarının Yanı Sıra Sosyal İhtiyaçlarını da Dikkate Alacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement