Bakan Yılmaz, DİTAM'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Bakan Yılmaz, DİTAM'ı Ziyaret Etti

Bakan Yılmaz, DİTAM\'ı Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM)'ı ziyaret etti.

03.06.2015 16:39

DİTAM Başkan Yardımcısı Sedat Yurtdaş ve yönetim kurulu üyeleri Beşir Yılmaz, Mesut Azizoğlu ve diğer üyeler tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, Merkezin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı. DİTAM'ın yaptığı analiz ve çalışmalar nedeniyle tebrik eden Bakan Yılmaz, Sadece kamu yatırımları yeterli olmayabileceğine işaret ederek, Özel yatırımların da oluşturulması gerektiğini söyledi.

"Bölgeye çok büyük teşvikler veriyoruz" diyen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Huzur ve güven ortamı olmazsa olmazlarımızdır. Kamu yatırımlarımızı biz ısrarla yapıyoruz. Medya abarttığı zaman medya bu bölgede bazı şeyleri abarttığı zaman turisti cezp edemiyoruz. Nitelikli insan ve sermayeyi cezp etmemiz lazım. Bunları yapmazsak yoksullukla baş başa kalırız. Özel Sektör yatırımlarını artırmamız lazım. Özellikle Diyarbakır'ın kentsel dönüşüme ihtiyaç var. İtfaiyenin giremediği yerler var. İşbirliği yapalım. Yerel dinamikleri bir araya getirelim. Platform oluşturalım. Diyarbakır'ı bir refah ve yaşanabilir bir yere haline getirelim. Ortadoğu'nun merkezi haline getirelim"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakan Yılmaz, DİTAM'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement