Bartın'da Şeki Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Şeki Rüzgarı

Bartın\'da Şeki Rüzgarı

Türk dünyasının UNESCO’su olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı(TÜRKSOY) ve Bartın Valiliğinin işbirliği ile Ünlü Tiyatrocu Haldun Taner’in ‘Ve Değirmen Dönerdi’ adlı eseri Bartın’da sahnelendi.

19.05.2016 13:25

Türk dünyasının UNESCO'su olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı(TÜRKSOY) ve Bartın Valiliğinin işbirliği ile Ünlü Tiyatrocu Haldun Taner'in 'Ve Değirmen Dönerdi' adlı eseri Bartın'da sahnelendi.

Bartın Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu Bartın Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Türksoy Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, Bartın Üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş izledi. Türksoy Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı ve oyunun yönetmeni Mirbala Selimli, Bartın protokolüne Türksoy ve Şeki şehrinden getirilen hediyeleri verdiler. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'da Bartın adına tel kırma işlemesini misafirlere hediye etti. Türksoy Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı yaptığı selamlama konuşmasında ev sahipliğinden dolayı Bartın'a teşekkür ederek Azerbaycan'a Bartın'ı davet etti.

Başkan Akın belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman büyük önem verdiklerini belirterek bu anlamda kentte gerçekleşen tüm etkinliklere katılım göstererek gerekli desteği verdiklerini söyledi. Akın, etkinlik için Bartın Gazeteciler Derneği Cemiyeti ve Bartın Engelliler Derneği ve ekibine teşekkür etti. Daha önce 2015 Haldun Taner yılı etkinlikleri kapsamında Azerbaycan'da sahnelenen eseri Azerbaycan Türkçesi'ne Günel Selimli çevirirken, eseri Mirbala Selimli yönetmenliğinde Şeki Devlet Dram Tiyatrosu ekibiyle sahnelendi. Oyunun bitmesinin ardından izleyiciler bol bol sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Şeki Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement