Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, öğrencilerin daha iyi yetişmesi için bir oluşumun içerisine girdiklerini söyledi.
Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği 11. Ortak Senato toplantısı Kastamonu'da yapıldı. Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Kaplan'ın dışında, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Başkanı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanetin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Düzce Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifığlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu ile senato üyesi akademisyenler katıldı.
Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği hakkında açıklamada bulunan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Batı Karadeniz'de bulunan 9 üniversite kendi arasında bir birlik oluşturdu. Amacımız, bu birliğe dahil üniversitelerin kendi arasında kendi imkanları doğrultusunda işbirliğini geliştirmektir. Öğretim üyelerinin mübadelesini geliştirmektir. Öğretimin daha kaliteli hale getirilmesi noktasında ortak tedbirler almak ve bunları üniversiteler arasında uygulamaktır. Yeni gelişmekte olan üniversitelerin imkanların arttırılması bakımından da son derece güzel ve anlamlı birlikteliktir. Bu birlikteliğin diğer üniversiteler arasında da yeni birlikler oluşturarak sürdürüldüğünü görüyoruz. Aslında bu tür birlikler yeni donanımlarla yeni imkanlarla zenginleştirilerek geliştirilirse üniversitelerin kısa zamanda gelişmesi, imkanların ortak kullanılması ve tecrübelerin ortak paylaşılması büyük faydalar getirebilir" dedi.
"AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN DAHA İYİ YETİŞMESİDİR"
Üniversiteler Birliğinde karar almanın mümkün olduğunu belirten Kaplan, şöyle konuştu: "Bu kararların uygulanması noktasında bir zorunluluk yoktur. Daha doğrusu bu üniversitelerin kendi arasında gönüllü olarak oluşturdukları bir birliktir. Dolayısıyla resmi oluşumun dışında bölge üniversiteleri kendileri birleşerek bir araya gelerek imkanlarını birleştiriyor. Bilgilerini, tecrübelerin birleştiriyorlar. Onları paylaşıyorlar. Bu dolayısıyla her üniversitenin gelmiş olduğu noktayı gözlemliyoruz. Burada en yetkili ağızlar aracılığıyla bizim bilgimize sunuluyor. Bu yüzden herhangi bir üniversitede yapılan güzel bir iş, üniversitelerimize örnek olabiliyor. Bunun dışında bilimsel anlamda, teknik anlamda öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi öğretim üyelerinin açığının kapatılarak başka birliğe dahil üniversitelerde öğretim üyesi dersliği alınması ve lisansüstü düzeyde ortak lisansüstü programlar düzenlenmesi bakımından sayısız faydaları olan oluşum ve girişimdir"
"2014'TE TEKNOKENT KURACAĞIZ"
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da, Kastamonu Üniversitesinin 2006 yılında kurulan 16 üniversiteden birisi olduğunu hatırlattı. O dönemlerde Gazi Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte, 2 yüksek okulun faal olarak kendilerine devredildiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: "Sivil havacılık yüksek okulumuz öğretim üyesi bulamadığımız için hala faal değil. Şu anda 6 tane doktora programı açtık. Sanırım 21 civarında da master programımız var. Fakültelerimizden 7 tanesine öğrenci aldık, 8'ine de alacağız. 2 bin 375 dekarlık kampüs alanımız var daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Merkezi Laboratuvarımız ve rektörlük binamızın inşaatı devam etmektedir. Teknokente de 2014 yılında başlamayı planlıyoruz. Yeni kurulan üniversitelerimizin yaşadığı sıkıntıları biz de yaşıyoruz. Özellikle bazı branşlarda akademik personel ihtiyacı fazla. Şu an toplam 510 akademisyenimiz var ama zamanla bu problemler de aşılacaktır umarım. 30'un üzerinde ülkeyle ikili protokolümüz bulunmaktadır. Bunların hepsini Mevlana değişim programına da dahil edeceğiz inşallah. Mevlana programını Eylül'de başlatacaklar ama 2 yıldır kendi Mevlana'mızı kendimiz yapıyoruz. Özellikle bu değişimleri Orta Asya ile yapıyoruz. Biraz maddi sıkıntılarımız var ama o da çözülecektir. İnşallah hep beraber daha iyi şeyler yaparız."
Şuanda 11 tane Meslek Yüksekokulunun bulunduğunu hatırlat Rektör Aydın, öğrenci sayısının bu yıl 15 bini geçmesini planladıklarını anlattı. Bunun yanında Rektör Aydın, 2 bin 100 kişilik yurt binasının inşaatının sürdüğünü belirterek, 1885 yılında Mektebi İktisadi olarak kurulan rektörlük binasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendilerine tahsisinin gerçekleştiğini kaydetti.
"ÖĞRENCİLERİN OLAYLARINA AKLISELİM DAVRANMALIYIZ"
Taksim Gezi Parkı sonrası Türkiye genelinde yaşanan eylemlere değinen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Başkanı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, yaşanan bu sürecin önümüzdeki günlerde üniversitelere sıçramasının an meselesi olduğunu belirterek, "Bu yüzden herkesin çok daha fazla sağduyulu davranması lazım. Yakın bir zamanda üniversitemiz pedagojik formasyonda çok haklı bir düzenlemeye gitti. Bu düzenlemeye öğrencilerimiz çok beğendi. Fakat bu düzenlemeden 3-4 öğrencimiz olumsuz etkilendi. Bu öğrencilerde bazı gurupların liderliğini yapan ve eylem konularına çok yatkın öğrencilerdi. Bu 3-4 öğrenci, tüm üniversiteyi arkasına alıp rektörlük binasına geldiler. Konu basit bile olsa olaylar bazen bizlerin istemediği şekilde gelişebiliyor. Bu yüzden bu tür olaylarda bizlere düşen önemli sorumluluklar oluyor. Ülke genelinde olayların yoğun olduğu dönemlerde yaşım itibariyle ben 1974-1975 yıllarında okudum, bunları çok iyi biliyorum. Bu yüzden bu tür olaylarda mümkün olduğunca aklıselim davranılması gerekiyor. Bizler bu süreci Türkiye'de izliyoruz. İnşallah kısa sürede belli olur her şey. Bu yüzden bizlere düşen görev ve sorumlulukları da en doğru bizimde yapmalıyız ve de yapıyoruz da"
Ardından diğer rektörlerde kendi üniversitelerinin çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra Kastamonu'nun tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. - KASTAMONU
Son Dakika › Yerel › Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?