Başkan Ak, İlköğretim Haftası Kutlamalarına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Ak, İlköğretim Haftası Kutlamalarına Katıldı

Başkan Ak, İlköğretim Haftası Kutlamalarına Katıldı

Şehit Hüseyin Köksal İlkokulu’nda düzenlenen “2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi İlköğretim Haftası Kutlama Programı”na katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

01.10.2015 12:00

Şehit Hüseyin Köksal İlkokulu'nda düzenlenen "2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi İlköğretim Haftası Kutlama Programı"na katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Kutlama programında Başkan Mustafa Ak'ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de hazır bulundu. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle başlayan programda konuşan Başkan Ak, yeni eğitim-öğretim döneminin annelere, babalara, öğrencilere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olması dileğinde bulundu. Eğitimin sadece bir kurumun görevi olmadığını ve yalnız okulda verilmediğini ifade eden Mustafa Ak, "Anne kucağından mezara kadar devam eden bir süreçtir. Çocuklarımız anne babalarından, arkadaşlarından, çevrelerinden ve okuldan olmak üzere birçok eğitim alıyorlar. İyi bir eğitim için tüm bunların birbirlerini tamamlaması lazım. Eğitim zincirinin halkalarında kopukluk olmamalıdır" dedi.

"MAHCUP ETMEMEK İÇİN HİÇ SİGARA İÇMEDİM"

Keçiören Belediyesi olarak daha güzel bir eğitim için ellerinden geldiğince hizmet ettiklerine dikkat çeken Başkan Ak, okulların daha nitelikli ve kaliteli olması için yapmaları gereken her şeyi yaptıklarını belirterek, "Ülkemiz çevresine güven veren güçlü bir ülke. Gelecekte çocuklarımıza emanet edeceğimiz ülkemizin daha da güçlenmesi için iyi yetişmiş bir nesle ihtiyacımız var. İnsan yetiştirmek çok önemlidir. Milli değerlerine bağlı vatanı ve milleti için hizmet edecek iyi ve güzel nesiller yetiştirmeliyiz" diye konuştu. Başkan Ak, öğretmenliğin çok güzel ve hayırlı bir meslek olduğunu vurgularken, "Öğretmenlerimiz çocuğu aldıkları zaman büyük bir emekle eğitiyorlar. Ben ilkokul öğretmenimi hiç unutmuyorum. Konya Şeker İlkokulu'nda öğretmenimdi. Çünkü hayatla ilgili birçok şeyi ilk olarak ondan öğrendim. Bir gün bana 'Mustafa sen sigara içmiyorsun değil mi' dedi diye onu mahcup etmemek için hayatımda hiç sigara içmedim" mesajını verdi. Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) bünyesinde çocuklara eğlenerek öğrenecekleri tarzda eğitim verdiklerini anlatan Mustafa Ak, "Mutlu öğretmenler daha iyi eğitim verirler. Eğitim camiasının şartlarını daha da iyileştirmek için hükümetimiz, devletimiz çok güzel çalışmalar yaptı, yapmaya da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

EN İYİ MİRAS İYİ BİR EĞİTİM

Kaymakam Dirim ise, eğitim öğretim yılının ülkemizde sorunsuz bir şekilde başladığını dile getirerek, "Eğitim hepimizin birinci önceliğidir. Bunu da her zaman çocuklarımıza yönelik yaptığımız çalışmalarımızla gösteriyoruz. Öğrencilerimize okullarımızda sadece müfredatı anlatmıyoruz. Her açıdan eğitim vererek geleceğe güvenle bakmaları için çalışıyoruz. Yavrularımıza bırakacağımız en güzel miras iyi bir eğitim vermektir. Bunun için okullarımızın, bizlerin yanı sıra velilerimizin destekleri de çok önemlidir" ifadelerini kullandı. Mustafa Kılıçgil de, okulların açıldığı ilk haftayı İlköğretim Haftası olarak kutladıklarını hatırlatarak, "Bize bugüne kadar çok güçlü destekleri olan ve yaz döneminde okullarımızın tadilatında çok yardımları olan Keçiören Belediye Başkanım Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Minik öğrencilerin halk oyunları gösterileri ve yine öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği şarkılarla devam eden kutlama programı, üniversite öğrencilerinin oluşturduğu folklor ekibinin yaptığı Trabzon yöresi halk oyunları gösterisi ile sona erdi. Program sırasında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Ak yürümekte zorlanırken, öğrencilerin ricasını kırmayıp çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi. Sınıfları da ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet eden Başkan Ak, öğrencilerin gelen istek üzerine imzalı resimlerini de dağıttı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ak, İlköğretim Haftası Kutlamalarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement