Başkan Demircan: "Kültür Sanat, İnsanın İş Tutuşunu ve Kalitesini Yükseltiyor" - Son Dakika
Yerel

Başkan Demircan: "Kültür Sanat, İnsanın İş Tutuşunu ve Kalitesini Yükseltiyor"

5. Beyoğlu Gençlik Şöleni kapsamında Beyoğlu Güner Akın Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kültür değimiz şey düşünceyle başlıyor ve sözle, şiirle, şarkıyla, müzikle, tiyatroyla zemin buluyor gelişiyor.

30.05.2016 10:35

5. Beyoğlu Gençlik Şöleni kapsamında Beyoğlu Güner Akın Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kültür değimiz şey düşünceyle başlıyor ve sözle, şiirle, şarkıyla, müzikle, tiyatroyla zemin buluyor gelişiyor. Herkes müzikten ve tiyatrodan anlasın. Bu kültür, bu bakış açısı her ne olursa olsun hayatı anlamlı ve kaliteli kılacaktır" dedi.

Beyoğlu Belediyesi, 5. Beyoğlu Gençlik Şöleni kapsamında bir birinden renkli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Güner Akın Lisesi'nde Gençlik Şöleni etkinliği düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Öğrenciler etkinlikte seslendirdiği bir birinden güzel şarkılar ve sahneledikleri halk oyunlarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

BU TÜR ETKİNLİKLERE HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, etkinlikte yaptığı konuşmasında yıllardır bu tür etkinlikleri desteklemeye çalıştıklarını belirterek, "Kültür değimiz şey düşünceyle başlıyor ve sözle, şiirle, şarkıyla, müzikle, tiyatroyla zemin buluyor gelişiyor. Eğer ruh tarafınızı, hayaller tarafınızı bu kültür aktiviteleriyle doldurmazsanız o zaman ne iyi kahve, ne iyi bir yemek, ne de iyi bir bina yapabilirsiniz. Onun için dünyanın dört bir tarafında, özellikle gelişmiş ülkeler çocuklarına ve gençlerine önce kültür sanat yaptırıyorlar. Beyoğlu'nun binaları güzelleşsin. Güzelleşmesi için insana eğitim vermek gerekiyor. Onun zihnini güzelleştirmek gerekiyor. Herkes güzeli kavradıysa o zaman çevresine çeki düzen vermesi daha kolay olacak" dedi.

KÜLTÜR SANAT DEDİĞİMİZ ŞEY İNSANIN İŞ TUTUŞUNUN KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR

Beyoğlu Belediyesi'nde 12. yılını doldurduğunu da ifade eden Başkan Demircan, "Belediyemizin Anaokulları, Semt Konakları, Gençlik Merkezi, Kefken Kampı, 23 Nisan ve 19 Mayıs etkinlikleri, hepsinin temelinde kültür sanat var. Buradan şu yanlışa da düşmemek lazım; Şimdi burada ki arkadaşlarımız güzel şarkı söylüyorlar diye illa müzisyen olmasına gerek yok. Herkes müzikten anlasın. Herkes tiyatrodan anlasın. Bu kültür bu bakış açısı yarın bir gün mühendis olduğunda mimar olduğunda her ne olursa olsun hayatı anlamlı ve kaliteli kılacaktır. Müzik, kültür sanat dediğimiz işler, kenar köşe işleri çer çöp işler değildir. İnsanın ruhuna hitap ediyor ve onun iş tutuşunun kalitesini yükseltiyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Demircan: 'Kültür Sanat, İnsanın İş Tutuşunu ve Kalitesini Yükseltiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement