Başkan Saatcı'dan AK Parti'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Saatcı'dan AK Parti'ye Ziyaret

Başkan Saatcı\'dan AK Parti\'ye Ziyaret

Demokrat Parti’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, beraberinde Başkan Yardımcıları, Demokrat Parti’li Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

18.07.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, beraberinde Başkan Yardımcıları, Demokrat Parti'li Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Başkan Saatcı, "Bu işi en ufak bir şekilde dahi tasvip edecek bir şey yok! Aynı zamanda bu işe kalkışanların A'dan Z'ye tespit edilip, kurunun yanında yaş yanmadan, sadece suç unsuru olanların hukuk çerçevesinde cezalandırılması en büyük talebimizdir" dedi. Başkan Behçet Saatcı aynı zamanda, bu geçilen süreçte ayrımcılık ifadelerini kullananlara, "O dil zehirlidir" dedi.

"Ak Parti kapatılacağında da ziyaret etmiştik"

Ak Parti'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olmadığını belirten Başkan Saatcı, 2007 yılında Ak Parti'ye kapatılma davası açıldığında da, Ak Parti'ye destek için ziyaret ettiğini dile getirdi. Başkan Saatcı, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçmiş olsun demek için geldik. 2007 yılında Ak Parti'nin kapatılmasıyla ilgili bir dosya açıldığında da, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu belirterek, 'seçimle gelenler seçimle gitmelidir. Partileri kapatarak bir yere varılamaz' diyerek Ak Parti'ye ziyarete gelmiştik" diye konuştu.

"Bu girişimi yapanların başı dönmüş, gözü kararmıştır"

Başkan Behçet Saatcı, halkın sağduyusuna dikkat çekerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Şimdi ise, daha kötü ve acı bir olayı paylaşmak, geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için Ak Parti'deyiz. Netice de 15 yıldır ülkemizde Ak Parti iktidarı var. Cuma gününden itibaren iktidarı yıkma teşebbüsünde bulunuldu. Darbe girişimi o kadar başı dönmüş şekilde yapıldı ki, TBMM'nin bombalanmasından tutun, istirahatte olan Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Polislerimizin lojmanlarının bombalanmasına, sokaktaki vatandaşlarımıza kurşun sıkılmasına kadar ileriye gidildi. Önce halkımızın sağ duyusu, daha sonra emir komuta zincirindeki kopukluğun giderilmesi, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımızın ve tüm siyasi partilerimizin dik duruşuyla bu teşebbüs şimdilik engellendi gibi gözüküyor. Tabi bunun dip dalgası olacaktır. Belli bir süre geçtikten sonra sağlıklı değerlendirmeler yapılacağını düşünüyorum. İnşallah sağ duyu hakim olur"

"Birlikte olmaya ihtiyacımız var!"

"İktidar ve muhalefetin TBMM'de ortak bir bildiri yayınlamış olmaları, benim yaşadığım dönemde bir ilktir. Bu hoşgörünün, karşılıklı anlayışın, karşılıklı fikirlere saygı duyulmanın bütün toplumun katmanlarında ses bularak devam etmesi en büyük dileğimdir. Bugünler de kim ayrımcılığı dile getirerek konuşuyorsa, kimin dili sivriyse, o dil zehirlidir. Kim toparlayıcı konuşuyorsa da, bu dil tatlı dildir. Tatlı dilin ülkemize hakim olmasını diliyorum.

Bu işi en ufak bir şekilde dahi tasvip edecek bir şey yok! Aynı zamanda bu işe kalkışanların A'dan Z'ye tespit edilip, kurunun yanında yaş yanmadan, sadece suç unsuru olanların hukuk çerçevesinde cezalandırılması en büyük talebimizdir"

Kadir Saruhan, "Bu Ak Parti meselesi değil, bir memleket meselesidir"

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Saruhan ise, ziyaretinden ve desteğinden dolayı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve nezdindeki tüm heyete teşekkür etti. Kadir Saruhan, "15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Türk demokrasisine darbe vurulması girişimiyle tarihteki yerini kara bir leke şeklinde almıştır. Türk Milletinin Meclisi'nin belli bir azınlık tarafından Türk uçaklarıyla bombalanması, Özel Hareket Merkezimize bomba atılıp, kurşunlanması, köprülerin kapatılması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yerle bir edilmesi Cumhuriyet tarihinde görülmüş en vahim olaydır. Halkımızın sağ duyusu ile bu olaya 'dur' denilmiştir. Büyük ölçüde atlatılmıştır. Ama tabi bunun Başkanımızın tabiriyle, 'Dip dalgası' olabilir. Halka sıkılan kurşunlar, demokratik rejime sıkılmış kurşunlardır. Ak Parti meselesi değil, bir memleket meselesidir. Tüm STK'larımızın meydanlara destek vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Saatcı'dan AK Parti'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement