Başkan Tanık'tan Çukurambar'da İnceleme - Son Dakika
Yerel

Başkan Tanık'tan Çukurambar'da İnceleme

Başkan Tanık\'tan Çukurambar\'da İnceleme

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çukurambar bölgesi Kızılırmak Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş makineleriyle girdiği park alanında incelemelerde bulundu.

18.05.2012 18:00

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çukurambar bölgesi Kızılırmak Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş makineleriyle girdiği park alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Tanık, Çukurambar Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, Başkan Yardımcıları Buğra Gökçe, Hayati Soylu ve çok sayıda semt sakiniyle park alanını gezerken 6 bin 111 metrekare alana sahip park yerinde belediyenin mevcut park alanındaki projeyi de kontrol etti. Tanık, Çukurambar bölgesinde bu park alanından başlayarak Füsun Sayek Parkı ve çim amfinin yanı sıra Türkan Saylan Parkı'na kadar bu bölgede bir koridorun mevcut olduğunu ve bu alanı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kaybetmek istemeyeceği için sahiplendiğini söyledi. Kıskançlığın kimseye yararı olmadığını ve kendisinin memlekete hizmet etmeye çalıştığını söyleyen Tanık, "Bu yeşil alanı 17 Nisan 2012'de açık ihale usulü ile ihaleye çıkardık. İhale sonucunda Mehmet Salih Beyazıt adlı müteahhit buranın Çankaya Belediyesi adına park ve yeşil alan düzenlemesi için ihaleyi kazandı. ve biz de belediye olarak 16 Mayıs 2012'de sözleşme yaptık, işin başlaması için yeri firmaya teslim etmeye geldik ama Büyükşehir Belediyesi ekipleri 8 iş makinesi, 12 kamyon ve çok sayıda zabıta çalışanı ile alana girmişti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 19 Nisan 2012 kararlı bu alanın kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırıldığını ve kendilerine ait olduğunu ileri sürdüler. Fakat söz konusu park alanının düzenleme ortaklık payı ile oluşturulduğu tespit edildi. Düzenleme ortaklık payından oluşan alanda kamulaştırmadan söz edilemez. Bu park alanında oturma grupları, havuz, çocuk oyun alanları ve çim amfiyi içeren bir yasal projemiz var ancak Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesi ya da projesi olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

Tanık ayrıca, semt sakinlerinin ve vatandaşların Çankaya Belediyesi'nin projesine onay verdiğini ifade ederek, "Büyükşehir yapılan parkı engelleyeceğine yenilerini yapsın biz de teşekkür edelim" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tanık'tan Çukurambar'da İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement