Başkan Toçoğlu 'S' Plaka İlgili Net Konuştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Toçoğlu 'S' Plaka İlgili Net Konuştu

Başkan Toçoğlu \'S\' Plaka İlgili Net Konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan ve İlçe Şoförler Odası Başkanlarını Büyükşehir’de ağırladı.

19.03.2015 16:49

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan ve İlçe Şoförler Odası Başkanlarını Büyükşehir'de ağırladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan'ın da hazır bulunduğu programda servis araçları plaka çalışması ile ilgili Başkan Toçoğlu'na bilgiler veren Alişan, fiilen servis taşımacılığı yapan esnafa yönelik kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

'S' Plaka uygulamasının oldukça hassas dengeler göz önüne alınarak hayata geçirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Hasan Alişan, "Şehir genelinde yüzlerce esnafımız fiilen servis taşımacılığı işi yapıyor. Bu konudaki diğer rakamlar üzerinde de çalışma başlattık. Mevcut kayıtlar üzerinde geniş bir rota izledik. Rakamları tetkik ettik. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu konuyu işin ehli esnafımızın yapmasının taraftarıyız. Büyükşehir Belediyemiz ile bu konudaki fırsatçı yaklaşımlara asla geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

'S' Plaka Uygulamasında kriterlerin bir an önce belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Toçoğlu, "Uygulamayı disiplin altına almak oldukça önemli. SESOB bu konuda yol gösterecek önemli bir çalışma gerçekleştirmiş. Tüm istatistikler yol haritası olarak değerlendirilebilir. Bizim düşüncemiz; fiilen servis taşımacılığı yapan esnafımıza öncelik verilmesidir. İhtiyaç fazlası bir uygulamaya imza atmak ne bize ne esnafımıza kazandırır. Biz uygulamanın sonrasını düşünmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Uygulamayı sınırlandırmanın tüm kesimlere kazandıracağını da açıklamalarına ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, "Biz 'S' plakayla ihtiyaçtan çok daha fazla servis aracını ulaşıma kazandırma amacında değiliz. Ortak akıl ile çıkacak sonucun en doğru karar olması gerekiyor. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Esnafımızın herhangi bir mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Bu konudaki kriterlerimizi belirleyelim. İhtiyaca göre hareket edelim" dedi.

Başkan Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "'S' Plaka Uygulamasında servis taşımacılığı hizmetini fiili olarak yapan esnafımızı öncelemek daha doğru olacak. Kısa süre içerisinde konu ile birinci dereceden ilgili esnafımızın kayıtlarını bir araya getirelim. Bu konuda öncelikli olarak esas belirlememiz gerekiyor. Biz 'S' plaka uygulamasının zorlu bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Esnafımız için en iyi modeli belirleyecek, uygulamayı hizmete sunacağız." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Toçoğlu 'S' Plaka İlgili Net Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement