Başkan Yaşar'dan Kardeşlik Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Yaşar'dan Kardeşlik Mesajı

Başkan Yaşar\'dan Kardeşlik Mesajı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için emek harcıyoruz.

09.12.2013 14:30

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için emek harcıyoruz. Herkes istediği yerde ibadetini yapabilmeli, düşüncesini ve inancını özgürce dile getirebilmeli. Alevilik İslamiyet'in temel taşlarındandır" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD) tarafından Litai Türkiye Barolar Birliği Konuk Evi'nde düzenlenen dostluk ve dayanışma gecesinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a plaket takdim edildi. Geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcısı Başar Bal, meclis üyeleri, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül ve yönetim kurulu üyeleri, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, sanatçı Dertli Divani ve Zeynep Karababa, Türkiye Barolar Birliği Danışmanı Prof. Dr. Necdet Basa, Cumhuriyet Kadınları Genel Başkanı Şenal Saruhan katıldı.

Enstrümantal ezgilerle başlayan ve yoğun katılımın olduğu gecede açılış konuşmasını PSAKD Başkanı Bülbül yaptı. Türkiye genelinde 75 şubeleri olduğunu ve dernek üyelerini bir araya getirmek için türkü dolu geceyi tertiplediklerini belirten Bülbül, "Dostluk ve dayanışma gecemize hoş geldiniz. Bizler halen bu ülkenin ötekileriyiz. Faşizme, ötekileştirmeye karşı tüm canlarımızı birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için çaba gösteriyoruz. Kendi kıymetimizi bilmek zorundayız. Aleviler olarak bu ülkenin edebiyatına, sazına, sözüne büyük katkı sundu. Destanlar, deyişler, nefesler, tevhidiler, miraçlar ve gülbenkler ile kültürel mirasımızı şekillendirdik" diye konuştu.

Tüm yönetim kurulu üyelerini çalışmaları için kutlayan Bülbül, "Sosyal ve kültürel anlamda desteklerini esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkür ediyoruz. Örnek belediyecilik açısından takdir ettiğimiz Yenimahalle'ye emek veren Yaşar'a saygılarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Eşit yurttaşlık hakkını ve inanç özgürlüğünü her daim savunduğunu kaydeden ve kardeşçe yaşama vurgu yapan Başkan Yaşar ise, "Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için emek harcıyoruz. Herkes istediği yerde ibadetini yapabilmeli, düşüncesini ve inancını özgürce dile getirebilmeli. Alevilik İslamiyet'in temel taşlarındandır. Kardeşçe, huzur ve barış içinde yaşamak istiyorsak birbirimize her daim saygı göstermeliyiz. Aydınlık bir gelecekte insanca yaşamak dileğiyle" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yaşar'dan Kardeşlik Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement