Başkent Hastanesinde İlk Karaciğer Nakli - Son Dakika
Yerel

Başkent Hastanesinde İlk Karaciğer Nakli

Başkent Hastanesinde İlk Karaciğer Nakli

Başkent Üniversitesi Adana Başkent ve Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen operasyonla ilk karaciğer nakli başarıyla yapıldı.

02.09.2014 10:35  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Üniversitesi Adana Başkent ve Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla ilk karaciğer nakli başarıyla yapıldı. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın gözetiminde gerçekleştirilen ve Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi ile Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi doktorlarından oluşan ekip, kadavradan alınan karaciğeri, 62 yaşındaki Mehmet Barut'a başarıyla naklettiler. Hastanın 1 hafta içinde taburcu olacağını söyleyen Doç. Dr. Alper Parlakgümüş, bu başarılı sonuçtan sonra merkezlerinin çevre iller, Doğu ve Güneydoğu'dan gelecek hastalara da hizmet verileceğini söyledi.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ'NDEN BÜYÜK DESTEK

14 yıldır Hepatit C'ye bağlı kronik karaciğer yetmezliği olan 62 yaşındaki Mehmet Barut için gerçekleştirilen operasyonda dev bir ekip görev aldı. Ameliyata, Başkent Üniversitesi Adana Başkent Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Doç. Dr. Alper Parlakgümüş'ün yanı sıra, Prof. Dr. Sedat Yıldırım,Doç. Dr. Kenan Çalışkan, Yrd. Doç. Dr. Hakan Yabanoğlu ve Uzm. Dr. İlker Arer katıldı. Operasyonda Ankara Başkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gökhan Moray ve Doc.Dr. Feza Karakayalı gözetmen olarak ayrıca hazır bulundu, Anestezi ve Reanimasyon bölümünden Prof. Dr. Anış Arıboğan ve Doç. Dr. Şule Akın da ameliyatta yer aldı.

FONKSİYONLARI DÜZELDİ

Yaklaşık 12 gün önce ameliyat olan ve karaciğer nakli yapılan Mehmet Barut'un tüm fonksiyonlarının düzeldiğini belirten Doç. Dr. Alper Parlakgümüş, hastanın bir hafta sonra taburcu olacağını söyledi. Barut'un 14 yıl süren Hepatit C'ye bağlı kronik karaciğer yetmezliği olduğunu söyleyen Doç. Dr. Parlakgümüş, "Hastamızın buna bağlı olarak tümöral problemleri vardı. Hocamız Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın önderliğinde Başkent Üniversitesi ekibinden de büyük destek aldık. Böylesine başarılı bir operasyonu gerçekleştirmekten ve merkezimizde bir ilk'i başarmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kadavradan alınan karaciğerle yeniden hayata döndürülen 62 yaşındaki Mehmet Barut ise adeta hayata yeniden döndüğünü anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Şoförlük yapan Mehmet Barut, yıllardır nakil olması için müjdeli bir haberin gelmesini beklediğini ve be bekleyişin sonunda gelen telefonla dünyasının değiştiğini anlattı. 28 yaşındaki oğlu İrfan Barut'un bir an olsun yalnız bırakmadığı Mehmet Barut, hiçbir zaman ümidini kaybetmediğini söylerken Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi doktorlarına teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkent Hastanesinde İlk Karaciğer Nakli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement