Batmanlılar Hem PKK Ve Hem de Devlete Seslendi: Bu İşi Bitirin Artık - Son Dakika
Yerel

Batmanlılar Hem PKK Ve Hem de Devlete Seslendi: Bu İşi Bitirin Artık

Batmanlılar Hem PKK Ve Hem de Devlete Seslendi: Bu İşi Bitirin Artık

Batmanda gündemi takip eden vatandaşlar, yaşanan olaylardan kaygı duyduklarını belirterek, hem Devletin ve hem de PKK'nin bu işi diyalog ve barış ile bitirmesini istediler.

15.09.2015 12:59

Gelişmeler yakından takip ediliyor

Son günlerde Batman ve bölge genelinde yaşanan olaylar, toplumun tüm kesimleri tarafından yakından takip ediliyor.

2,5 yıllık çözüm sürecinde sosyal, ekonomik ve bir çok açıdan gelişen bölge, 2 aydır devam eden olaylar nedeniyle oldukça tedirgin.

Günlük olarak yerel ve ulusal gazeteleri takip eden yurttaşlar, yaşanan ölümlerden dolayı üzüldüklerini belirterek, Hükümetin ve PKK'nin bölgeyi yeniden kaosa sürdüklerini iddia ettiler.

Ahmet Ekin adlı vatandaş, yaşanan olaylara değinerek, "2,5 sene boyunca memleketin her tarafı cennet gibi olmuştu. Türkiye Kürtlerle barışık olunca daha fazla büyüyecekti ama birileri yine bırakmadı" dedi.

M. Selim Budak (70) ise yaşanan ölümlerden dolayı çok üzüldüklerini ifade etti.

Budak, "Televizyon haberlerinde ölümlerden söz edilince moralimiz bozuluyor. Yaşanan son olaylar bu memleketi gerdi. Konuşacakları yerde çatışmaları yüzünden memleket yine eski kötü günlere gitti" dedi.

"BU SAVAŞIN ANLAMI YOK"

Olayların ve yaşanan ölümlerin kimseye fayda getirmeyeceğini ifade eden ve 30 yıldan fazladır olayları takip eden Asım Şimşek (77), Türkiye'de ölen herkesin vebalinin, çözüm yerine çözümsüzlüğü yaşatanların boynunda olacağını kaydetti.

Şimşek "Barışma ve bir araya gelme varken, birbirlerini öldürmeye kadar kinli olanların hesabı ağır olacaktır. Memlekete barışın, kardeşliğin, huzur ve güvenin gelmesini istiyoruz. Artık yeter, bu memleket hepimizin" dedi.

Selahattin Aslan (62) adlı vatandaş da, gazetemiz aracılığıyla herkese barış çağrısı yaptı. Aslan, "Türkiye uzun süre bölgede diyalog kurmadan PKK ile mücadele etti. Hem PKK, hem devlet ve hem de sivillerden 35-40 bin insan yaşamını yitirdi. Sonra diyalog süreci başlatıp 2,5 yıl ölümler durdu. Sonra yine çatışmalar başladı. Ben bir emekli vatandaş olarak PKK ve hükümetin yeniden diyaloga geçerek bu anlamsız ölümleri sonlandırma çağrısında bulunuyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanlılar Hem PKK Ve Hem de Devlete Seslendi: Bu İşi Bitirin Artık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement