Baydemir Siverek'te 'Yüzde 80' Dedi - Son Dakika
Yerel

Baydemir Siverek'te 'Yüzde 80' Dedi

Baydemir Siverek\'te \'Yüzde 80\' Dedi

Siverek'te köyleri ziyaret edip seçim bürosu açan BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Adayı Osman Baydemir, "Siverek için yüzde 80 inşallah" dedi.

07.03.2014 12:14

Baydemir ve beraberindekiler Münüt, Mızar (Karakeci) köylerini ziyaret ederek seçim bürosunun açılışını yaptı. Baydemir, Dicle Seçim Bürosu'nun da açılışını gerçekleştirdi. Münüt, Mızar (Karakeci) köylerini ziyaretine Karakeçi aşireti ileri gelenlerinden İzzet Karakeçili, Osman Badıllı, Siverek Belediyesi eş başkan adayları Metin Özbadem ve Sevinç İzol Özipek, Eyyübiye Belediyesi eş başkan adayı Şükrü Turgut ve BDP Siverek İlçe Başkanı Halil İbrahim Ayyıldız da katıldı.

Yaşlı, genç, kadın ve çocuk dahil herkesin büyük bir coşkuyla karşıladığı Baydemir, Türkçe, Kurmanci ve Zazaki lehçeleriyle halka hitap etti.

Baydemir, "İnsanın insana kurşun sıkma dönemini inşallah geride kalmıştır. İnsanların biri birine taş atma vakti inşallah geride kalmıştır. Bu sevgi seli başarının müjdesidir. Bu sevgiye, bu sahiplenmeye layık olacağız inşallah. Ben yüzde 51'e razıyım diyorum ama Siverek'in yüzde 73-80 dediğini duyuyorum. Eyvallah, siz yüzde 80 de derseniz başım gözüm üstüne" diye konuşması alandan büyük alkış ve tezahürat aldı.

Baydemir, "Minareyi çalan kılıfına uyduruyor. Artık minare kılıfa sığmıyor. Mızrak çuvala sığmıyor. Esas Siverek halkını, Urfa halkını, Ruha halkını hırsızlıkla suçlayanlar, gerçek manada onlar bizim irademizin, dilimizin, kültürümüzün, özgürlüğümüzün 70-80 yıllık hırsızlarıdır, gaspçılarıdır" dedi. Baydemir "İnşallah biz bu hırsızlığa, gaspçılığa sizlerle birlikte 30 Mart günü son vereceğiz. Ve hep birlikte onlara diyeceğiz ki: Ava hatu, awa çü; Suvar hat ü peya çu" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.
Baydemir ve beraberindekiler daha sonra Karakoyun Köyünü ziyaret etti. Baydemir Siverek ziyareti sırasında Madun (Kalfalar) köyünden Akın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

BAROYA ZİYARET
Baydemir ve beraberindekiler daha sonra da ilçe eş başkan adayları ile birlikte Siverek Barosu'nu ziyaret etti. Barodaki meslektaşları ile sohbet eden Baydemir, yapacakları çalışmaları anlattı. Baro temsilcisi Av. Şehmuz İnal ve avukatlar ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Baydemir Siverek'te 'Yüzde 80' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DSSSSS: sen siverekten alsan alsan 10 alirsin biraz hafif at 0 6 Yanıtla

Advertisement