BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

"(Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili ses kayıtlarının çıkacağı yönündeki iddialar) Bizim ulaştığımız özel bilgiler var, çoğunu delillendirdik.

14.03.2014 13:09

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili bazı ses kayıtlarının çıkacağı yönündeki iddialarla ilgili, "Bizim ulaştığımız özel bilgiler var, çoğunu delillendirdik. Bunu açıklayacak bir merci varsa bizleriz, Türk hukukudur. Böyle bir kaydın ellerinde olduğuna inanmıyorum" dedi.

Gürhan, Atatürk Parkı'nda bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, BBP'nin 21 yıllık siyasi geçmişi olduğunu, seçimlerde 75 ilde adaylarının bulunduğunu söyledi.

Büyükşehirlerin tamamında adayları olduğunu ifade eden Gürhan, millet tarafından sevilen insanları seçerek aday gösterdiklerini dile getirdi.

Gürhan; Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu ve Ahmet Küçüktağ'ın ailelerine başsağlığı dileyerek, çocukların sokaklarda ölmesinin ülkeye fayda getirmediğinin altını çizdi. Gürhan, şöyle konuştu:

"Ülkemiz; Alevisiyle, Çerkeziyle, Türküyle, Kürdüyle birdir. Biz sokakların içinden gelen bir hareketiz. Sokakların ne kadar karanlık, tehlikeli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Milletimiz sağduyulu olmalı, sokaklardan çekilmeli. İnsanlar özgürlük, hak ve adalet arayışlarını demokratik şekilde, yasal yollarla aramalı. Büyükşehirlerde yaşamak zorlaştı. Hiçbir can güvenliğimiz yok. Sabah sokağa çıkarken 'nereden gaz bombası yiyeceğiz' endişesiyle yaşıyoruz. Demokratikleşmiş hukuk devleti istiyoruz. Adalet önünde eşitlik istiyoruz."

"Böyle bir şey varsa bugüne kadar niye vermediler?"

Bir gazetecinin, "25 Mart'ta Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili ses kayıtlarının çıkacağı yönünde iddialar var" sözleri üzerine de Gürhan, süreci takip ettiklerini, bunun BBP'yi sokağa dökmek için ortaya atılmış bir iddia olduğunu söyledi.

Gürhan, şöyle devam etti:

"Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Böyle bir şey varsa bugüne kadar niye vermediler? Türk adaletine, hukukuna, Türk subaylarına güveniyoruz. Bizim ulaştığımız özel bilgiler var, çoğunu delillendirdik. Bunu açıklayacak bir merci varsa bizleriz, Türk hukukudur. Böyle bir kaydın ellerinde olduğuna inanmıyorum." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement