BDP'li Milletvekillerinin Açlık Grevi - Son Dakika
Son Dakika Logo

BDP'li Milletvekillerinin Açlık Grevi

BDP\'li Milletvekillerinin Açlık Grevi
14.11.2012 15:40

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, "Ne olursa olsun, insan bedeninin hak arama aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir" dedi.

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, "Ne olursa olsun, insan bedeninin hak arama aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir" dedi.

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Şube Başkanı Ay ve dernek yöneticileri, Belediye Konukevi'nde açlık grevi başlatan bazı BDP'li milletvekillerini ziyaret etti.

Basına kapalı yapılan ziyaretin ardından açıklama yapan Şube Başkanı Ay, insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkının kutsal olduğuna inandıklarını söyledi.

Toplumun bütün kesimlerinde açlık grevleriyle ilgili olarak ciddi hassasiyet geliştiğini belirten Ay, "Ne olursa olsun, insan bedeninin hak arama aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir. Bunun için grevde bulunan mahpusların açlık grevlerinin bir an önce sona erdirilmesi için başta siyasal iktidar olmak üzere bu konuda söz söyleyebilecek tüm kişi, kurum ve kuruluşları üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmek üzere zaman kaybetmeden göreve çağırıyoruz" dedi.

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Çoban da konuşmasını Kürtçe yaptı.

Muhabir: İbrahim Yakut - Ümit Özdal

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BDP'li Milletvekillerinin Açlık Grevi - Son Dakika


Advertisement