Geçimini hayvancılıkla sağlayan Sarıkum Köyü'ndeki besiciler, saman fiyatının yüksek olmasından yakındı.
Besicilerden Şemsettin Balgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kışın hayvanlara saman bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Balgıç, şunları kaydetti:
"Önceleri 300-400 lira olan saman, şimdi bin 200 liraya satılıyor. Önceden 8-10 bin lira olan bir büyükbaş hayvanın fiyatı da şimdi 3-4 bin lira. Bu hayvancılıkta masrafın, kazancımızdan çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Bir torba saman, hemen hemen bir torba şekerle aynı fiyata denk geliyor. Köylüler, kış aylarında imkansızlıktan dolayı hayvanlarına saman alamadıkları için makarna yedirmek zorunda kaldı. Çünkü makarna fiyatı samandan daha ucuzdu. Bu durum hayvancılığı olumsuz etkiliyor. Bu gidişle hayvancılık yapamayacağız."
Hayvanların yem ihtiyacını karşılamada sıkıntı yaşadıklarını belirten Abdulhadi Özkan ise, köylülerin geçimini hayvancılıkla sağladığını ancak mevcut şartlarda sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Muhabir: Servet Taşdemir/ Şener Toktaş
Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS
Son Dakika › Yerel › Besiciler Saman Fiyatının Yüksek Olmasından Yakındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.