Beypazarı Jandarma Komutanlığı, köyler ve arazilerde sıkça olan kablo ve hayvan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
Merkez köylerde ve en son Kırbaşı beldesi arazilerinde meydana gelen kablo ve trafo hırsızlığı konusunda vatandaşları uyaran İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgelere gelen yabancı kişilere mutlaka niçin geldiklerini sormalarını ve muhtarlığa bildirilmesini istedi.
Ekipler, muhtarların hırsızlık konularında dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu bildirerek, menşe şahadetnamesini usulüne uygun düzenlenmesi, büyükbaş hayvanların kimlik kartlarının çıkartılması, köydeki hayvanların giriş ve çıkışlarını takip etmesi, hayvan alım satımı yapanları iyi takip etmesi, şüpheli gördüğü araç ve şahısları jandarmaya bildirmesi, köye bekçi tutulması gibi başlıklar halinde muhtarların yapması gerekenleri hatırlattı.
Hayvan sahiplerine hayvanlarını başıboş bırakılmaması, ahırların kilit altında tutması ve alarm takılması, geç saatlerde daha dikkatli olunması ve hırsızlık olayı yaşandığında vakit kaybetmeden Jandarma 156 İmdat telefonuna haber verilmesi konularında bastırılan broşürlerle uyarılarda bulunuldu.
- ANKARA
Son Dakika › Yerel › Beypazarı Jandarma Ekipleri Hırsızlık Olaylarına Karşı Uyarı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.