Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Açıldı

Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Açıldı

Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

10.02.2014 08:08

Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Başkan adayı Sungur Turan, Saadet Partisi Bilecik Belediye Başkan adayı Mehmet Turgut, Milliyetçi Halk Partisi teşkilatı ve çok sayıda Sinoplu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Necati Yılmaz, dernek olarak 30 yılı aşkın süredir Bilecik ilinde ve ilçelerinde mermer sektöründe faaliyet gösteren hemşehrilerine destek çıktıklarını belirtti. Yılmaz, "Memleketimiz Sinop'un kuruluşundan bu yana bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi ve doğal güzelliklerini, örf ve adetlerini hepimizin ortak yaşam alanı olarak Bilecik'imizin değerli halkına daha yakından tanıtabilmek adına Bilecikimiz ile memleketimiz Sinop'un arasında gönül köprüleri kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Törende konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise ülke olarak şehir olarak Türk milleti olarak en büyük güç birlik beraberlik ve bütünlük mesajı verdi. Yağcı, "Ülkemizin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile yaşayan her kesimi bir bütün birlik ve beraberlik içerisinde ve bu birlikteliğin bütünlüğün en güzel göstergesi de kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik'imizde Sinop'tan gelen eş, aş, mekan arayan ve bu noktada emek harcayan kardeşlerimizi oluşturmuş oldukları böyle bir dernek açılışında bütün kardeşlerimiz burada. Kardeşliğimiz daim olsun diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile tören sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement