Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı' - Son Dakika
Yerel

Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı'

Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı\'

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ), Prof. Dr. Selahattin Gültekin tarafından ‘Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

24.03.2014 16:04

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ), Prof. Dr. Selahattin Gültekin tarafından 'Bilim ve Kainattaki İlahi Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı' konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Konferans Salonu'nda HKÜ bünyesinde faaliyet gösteren KIT (Kalyoncu Institute of Technology Association) öğrenci kulübü tarafından 'Bilim ve Kainattaki İlahi Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı' adlı seminer düzenlendi.

HKÜ bünyesinde faaliyet gösteren KIT Öğrenci Kulübü'nün düzenlemiş olduğu konferansa; Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin konuşmacı olarak katıldı.

DEĞERLİ İNSANLARI BURADA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK BİR ONUR VE ZEVK DUYUYORUZ

Seminerde açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "Üniversite olmanın bazı ilkeleri var. Bunlar malumunuz çok iyi bir eğitim, öğretim vermektir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bunu başarı ile yönetiyor. Üniversitenin temel görevleri arasında AR-GE faaliyetleri çok önemlidir. Bunda da iddialı olduğumuzu gösteriyoruz. Çok değerli bilim insanlarının Üniversitemize gelip sunumlar yapmasını bildiriler sunmasını çok önemsiyoruz. KIT Kulübümüz bu aşamada oldukça ciddi işler yapmaktadır. KIT Kulübünü ve KIT Kulübünde başarı ile çalışan Sn. Mehmet Sakin'e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Son aylarda hemen hemen her gün ciddi bir aktivite içindeyiz. Değerli insanları burada ağırlamaktan büyük bir onur ve zevk duyuyoruz. Bilim insanlarını Üniversitemizde ağırlamanın yanında, Üniversitemizin de ülkemizin çok değerli kurumlar, içerisinde aktif rol alması hedefliyoruz" dedi.

Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Prof. Dr. Selahattin Gültekin, "Bu Seminer; Sevgili Arkadaşım Hasan Kalyoncu'ya İthaf Edilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Gültekin, HKÜ öğrencilerine; Mühendislik nedir? Kainat nedir? Bilim nedir? Kur'anı Kerim ve Bilim, Güneşin Galaktik Çevresi, Evrendeki Zeka ve İncelik, Karadelikler, Atomun Yapısı, Hücre, DNA, Periyodik Tablo, Periyodik Özellik, Atom Bombası (Mantar), Tsunami Felaketi, Hiroşima, Dahi Bilim Adamları, Tabiattaki Mükemmel Ahenk, Görüntüleme, Sırlarla Dolu Evren, Le Chatelier İlkesi, Denge ve Entropi konuları hakkında bilgiler verdi.

BİLİM VE KAİNATTAKİ İLAHİ DENGE: BİR MÜHENDİSLİK YAKLAŞIMI

'Bilim ve Kainattaki İlahi Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı' konulu seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Selahattin Gültekin, "Boyutları 6*1023 kilometre kadar olduğu tahmin edilen kainatta muazzam bir zeka ve incelik vardır. Bu zeka ve incelikteki denge, doğa yasalarınca düzene sokulmuştur. Mikro-alem (atom gibi) ve makro-alemdeki (güneş sistemi gibi) benzerlik ve işleyiş akıllara durgunluk verecek derecede hassas dengeler üzerine kurulmuştur ve bu dengelerin hepsi matematiksel formüllerle ifade edilebilmektedir. Bu kadar karmaşık bir sistemdeki dengelerin her zaman ve her yerde korunması elbette bir tesadüf olamaz. Zaten Kainatta tesadüflere yer yoktur. Doğadaki yasalarda örneğin; Fizik, Kimya, Biyoloji, Yerbilimleri, Astronomideki yasalar bugüne kadar hiç ama hiç sapma olmamıştır. Dün ne idiyse bugün de o, yarın da aynı olacaktır. Termodinamik yasalar bunlara en iyi örnektir. Keza Kainattaki denge ile ilgili Le Chatelier prensibi de zaten matematiksel ve fiziksel olarak her şeyi açık bir şekilde ifade etmektedir" diye konuştu.

Prof. Dr. Selahattin Gültekin Seminerin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Günün anısına Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Prof. Dr. Selahattin Gültekin'e plaket takdim etti.

Program, öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement