Bilsam, Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi - Son Dakika
Yerel

Bilsam, Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi

Bilsam, Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisine devam etti.

06.01.2013 12:06

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisine devam etti. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferans dizisi kapsamında Psikiyatr ve Yazar Prof. Dr. Erol Göka, "Türklerin Toplumsal Psikolojisi" konulu bir konferans verdi. Göka, "Meslek hayatı boyunca hem kitaplardan okuduklarımla, insanlardan dinlediklerimi yazarak, insanların huzuruna çıktım" dedi.

Etnislerin tanımının ana dile göre yapıldığını kaydeden Göka, şöyle konuştu: "Ana dili Türkçe olan Türk'tür. Kanına, derisine ya da başka bir özelliğine bakılmaz. Anadiliniz Kürtçe ise Kürtsünüz. Bu kadar açık ve nettir" Aynı ana dilden gelen toplumların ortak yanlarının olduğuna dikkat çeken Göka, şunları söyledi: "Bedenin taşınması da bir dildir. Örneğin Türkler ötekiler gibi davranmazlar ya da otobüs durağında beklemezler. Bu doğrultuda aynı ana dili öğrenmemizden dolayı ortak bir psikolojimiz de vardır."

Konferansı, BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Porf. Dr. İbrahim Gezer ve BİLSAM Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş dinledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilsam, Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement