Binevş Kadın Merkezi'nden Kader Erten Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Binevş Kadın Merkezi'nden Kader Erten Açıklaması

Binevş Kadın Merkezi\'nden Kader Erten Açıklaması

Hakkari Belediyesi bünyesinde hizmet veren Binevş Kadın Danışma Merkezi çalışanları, düzenledikleri basın açıklamasıyla Siirt’in Pervari ilçesindeki evinde ölü bulunan 14 yaşındaki Kader Erten olayını kınadı.

15.01.2014 14:35

Hakkari Belediyesi bünyesinde hizmet veren Binevş Kadın Danışma Merkezi çalışanları, düzenledikleri basın açıklamasıyla Siirt'in Pervari ilçesindeki evinde ölü bulunan 14 yaşındaki Kader Erten olayını kınadı.

Belediye binası önünde düzenlenen açıklamaya BDP Hakkari İl Eş Başkanı Esmer Tekin, Merkez İlçe Başkanı Aliye Timur, BDP Belediye Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu ve merkez çalışanları katıldı. Binveş Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Hamide Özer'in okuduğu basın açıklamasında, Erten olayının intihar değil, cinayet olduğu belirtildi. Özer, "Demek ki bu yüzden kadınlara yönelik tecavüz, şiddet böyle bir ülkenin meclisinden suç olarak çıkarılıyor. Senin utanacak bir şeyin yok ey kız çocuğu. Senin 13 yıllık yaşamını böyle bir hale dönüştüren, sana bu kaderi layık gören ve bu ülkede yaşayan toplum kendinden utanmalıdır. Eğer bir ülkede 11 yaşındayken evlendirilmiş, 14 yaşındayken çocuk sahibiyken öldürülmüş bir kız çocuğundan bahsediyorsak bu ülkenin utancı olmalıdır. Olay intihar değil, cinayettir. Olay bütün boyutlarıyla incelenmelidir. Buradan olayı kınıyoruz" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Binevş Kadın Merkezi'nden Kader Erten Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement