Bir Çiftçinin Ektiği Pembe Domates İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Bir Çiftçinin Ektiği Pembe Domates İlgi Gördü

Bir Çiftçinin Ektiği Pembe Domates İlgi Gördü

Balıkesir'in Burhaniye de ilçesine bağlı Börezli köyünde dedelerimizin yetiştirdiği pembe domatesler ilgi gördü.

31.07.2013 17:06

Balıkesir'in Burhaniye de ilçesine bağlı Börezli köyünde dedelerimizin yetiştirdiği pembe domatesler ilgi gördü. Geçtiğimiz yıl bir dekar alanda ekim yapan çiftçi Şener Yavuz, bu yıl 5 dekar alanda pembe domates yetiştirirken, para kazandığını söyledi.

İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki Börezli köyünde Şener Yavuz, dedelerinden kalma eski pembe domates üretimine başlarken, eski damak tadı pembe domatesler de ilgi gördü. İlk başlarda toptan 2 liraya kadar sattığı domatesin şimdilerde bir liraya toptan alıcı bulduğunu anlatan Yavuz, pembe domatesten para kazandığını ve ekmeğe devam edeceğini söyledi.

Çiftçi Şener Yavuz, "3 yıldır bu pembe domates yetiştiriciliği yapıyorum. Organik domates. Tohumdan tutun fidesine kendim yetiştiriyorum. Organik olduğu için tadı lezzetli. Salatalarda bilhassa lezzetlidir. Meşhur çoban salatası da güzeldir. Dediğim gibi üç yıldır yapıyorum bu işi. Bilinçli yaptığım için cebim de para görüyor. Para da kazanıyorum. Aile ziraatı yapıyorum. Ailemle birlikte çocuklarımla birlikte topluyorum. 2 saatte 3 saatte 30 kasayı 3 kişiyle topluyorum. Şu an kilosunu bir TL'den satmaktayım halde toptan. Bundan önce başlarda 2 TL'ye sattım. Sonra yavaş yavaş düştü 1 TL'ye. Şu an gene memnunum satışlardan. Para kazanıyorum. Geçen sene bir dönüm ekmiştim bunu. Memnundum. Bu sene 5 dönüme çıkardım. Gene memnunum. Seneye gene ekeceğim. Diğer arkadaşların da ekmesini tavsiye ederim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Çiftçinin Ektiği Pembe Domates İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement