Bitlis Valisi Yurdakul'un Köy Gezileri - Son Dakika
Yerel

Bitlis Valisi Yurdakul'un Köy Gezileri

Bitlis Valisi Yurdakul\'un Köy Gezileri

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Ahlat'ta köy gezileri sırasında kendisine iletilen sorun ve sıkıntıları ilgili kurum amirlerine not aldırarak çözüm bulunması yönünde talimat verdi.

20.06.2013 14:33

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Ahlat'ta köy gezileri sırasında kendisine iletilen sorun ve sıkıntıları ilgili kurum amirlerine not aldırarak çözüm bulunması yönünde talimat verdi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, ilçeye bağlı Saka, Taşharman ve Serinbayır köylerinde incelemelerde bulunarak Kaymakam ve köy muhtarların dan bilgi aldı. Vali Yurdakul, beraberinde Ahlat Kaymakamı Osman Dölek ve kurum amirleri ile birlikte ziyaret ettiği köylerde vatandaşların sorunlarını dinledi. Köy okullarını, camileri, taziye evi ve sağlık olacaklarını inceleyen Vali Yurdakul, köy muhtarlarından ve vatandaşların ilettiği sorun ve sıkıntıları ilgili kurum amirlerine not aldırarak çözüm bulunması için talimat verdi. Köy işleri ile ilgili olan kurum amirleri ile birlikte Bitlis ve ilçelerindeki köyleri ziyaret ettiklerini belirten Vali Yurdakul, tespit ettikleri sorunları çözüme kavuşturup köydeki vatandaşların rahat bir hayat yaşamalarına imkan sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Yurdakul; "Devletin temsilcileri olarak köylerimizdeki vatandaşlarımızın dileklerini, taleplerini, önerilerini, eleştirilerini alalım ki bu doğrultuda köylerimizi nasıl geliştiririz, nasıl katkı sağlarız köylerimizde yaşamı, üretimi nasıl geliştiririz, alt yapıyı nasıl düzeltiriz bu arayışın içerisindeyiz. Bu amaçla bugün Ahlat'ın Saka, Taşharman ve Serinbayır köylerini ziyaret ettik. Köylülerimizle tanışmak istedik. Köy okullarını, camileri, taziye evlerini gezdik. Köy muhtarlarını, ihtiyar heyetlerini, girişimci genç dinamik çiftçilik yapan vatandaşlarımızı dinledik. Köylülerimizden gelen talepleri, istekleri, sorunları ilgili olan kurum amirleriyle koordinasyonunu sağlayarak çözüm yolları bulmaya çalıştık" dedi.

Genelde köylülerin yol için taleplerde bulunduklarını ifade eden Yurdakul; "Her yıl KÖYDES kapsamında köy yollarının iyileştirilmesi yapılıyor. Ama bugün ziyaret ettiğimiz Saka, Taşharman ve Serinbayır köylerinin yolları Tatvan, Nemrut Kalderası ve Ahlat güzergahı olarak turizm yolu potansiyeli olan bir yer. Amacımız proje kapsamında bu güzergahtaki yolun Nemrut Kalderasına kadar bir turizm yolu olması. Öyle olduğu takdirde yol güzergahında bulunan köylerimiz bundan azami şekilde istifade edecektir" diye konuştu.

Vali Yurdakul, köy gezilerinde çocuklarla ayrı ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi. Vali Yurdakul çocuklarla fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis Valisi Yurdakul'un Köy Gezileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement