Boşnak Öğrenciler, Ülkeleri İçin Yardım Topluyor - Son Dakika
Yerel

Boşnak Öğrenciler, Ülkeleri İçin Yardım Topluyor

KOÜ'de okuyan Boşnak öğrenciler, sel felaketinden zarar gören soydaşları için yardım kampanyası başlattı.

29.05.2014 13:41  Güncelleme: 13:40

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) eğitim gören Boşnak öğrenciler, Bosna Hersek'teki sel felaketinden zarar gören soydaşları için yardım topluyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İl Temsilciliği ve Uluslararası Öğrenci Derneği Kocaeli Şubesi öncülüğünde yardım toplamak amacıyla kentin çeşitli noktalarında stant kuruldu.

Boşnak öğrenciler, afetzedelerin su ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan yardım stantlarında broşür dağıtarak, destek talep ediyor.

İHH İl Temsilcisi İsmail Yeşildal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığını söyledi.

İHH'nın her zaman olduğu gibi ilk andan beri bölgedeki afetzedelerin yanında olduğunu belirten Yeşildal, "Bölgenin acil gıda ihtiyacı bir ölçüde karşılanmış durumda. Yaptığımız kampanya ile bölgeye temizlik malzemeleri ve içilebilir su ulaştırmak istiyoruz. Şu anda bölgede yürütülecek temizlik çalışmaları çok önemli çünkü sel felaketlerinin ardından hemen salgın hastalıklar gelir" diye konuştu.

Yeşildal, düzenledikleri kampanyaya Boşnak öğrencilerin de destek olduğunu sözlerine ekledi.

Boşnak öğrenciler bağış topluyor

KOÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan Boşnak öğrenci Adela Baliç de memleketlerinde sel felaketi olduğunu kaydederek, İHH ve Uluslararası Öğrenci Derneği aracılığıyla kurdukları stantta yardım topladıklarını dile getirdi.

"Kocaeli halkına teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldular" diyen Baliç, ülkeleri uzak olduğu için ailelerinin yanına gidemediklerini anlattı.

Sanel Biberoviç de Karadağ'dan geldiğini aktararak, "Her insan gibi çok üzüldük. O yüzden yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

diğer kız

Sanida Hodziç de felaketi duyduğunda çok üzüldüğünü ifade ederek, "Okuldan fırsat bulduğumda bağış çadırına yardımcı oluyorum. Boşnaklar için de Sırplar için de çok üzüldüm. Savaştan sonra böyle bir felaketin yaşanması çok üzücü" değerlendirmesinde bulundu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boşnak Öğrenciler, Ülkeleri İçin Yardım Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement